Nieuws Antwerpen Nieuwe raad van bestuur bij Euronav

Nieuwe raad van bestuur bij Euronav

Nieuwe raad van bestuur bij Euronav

carlDe Antwerpse tankerrederij Euronav kreeg een nieuwe raad van bestuur. Carl Steen neemt daarbij het voorzitterschap over van Peter Livanos. De verschuivingen aan de top volgen op de verkoop van een pakket aandelen door Peter Livanos. Paddy Rodgers blijft gedelegeerd bestuurder.

Euronav is als tankerrederij opgebouwd in de samenwerking tussen de Antwerpse familie Saverys en de Griekse familie Livanos. Het plotse besluit van Peter Livanos om een groot gedeelte van zijn aandelen in Euronav te verkopen heeft niet alleen de beleggers verrast maar leidt nu ook tot verschuivingen binnen de raad van bestuur. Peter Livanos legt daarbij zijn voorzitterschap neer en wordt  opgevolgd door Carl Steen. Carl Steen was tot voor kort actief binnen de Nordea Bank, een instelling die actief is in de financiering van scheepvaartbedrijven.

Ook Marc Saverys, de vertegenwoordiger van de familie Saverys binnen de raad van bestuur legt zijn mandaat als bestuurslid neer. Hij wil zich in de toekomst meer toespitsen “op de andere scheepvaartbelangen van de familie.” Waarmee hij kennelijk vooral de toekomst van CMB bedoelt. Marc Saverys wordt in de raad van bestuur van Euronav opgevolgd door Ludovic Saverys.

De raad van bestuur bestaat daardoor voortaan uit Carl Steen, Ludovic Saverys, Daniel Bradshaw, William Thomson, John Radzwill, Alice Digby, Anne-Helène Manseallato, Ludwig Criel en Paddy Rodgers.

Foto: Carl Steen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.