Nieuws Antwerpen Nieuwe Raad van Bestuur voor Speerpuntcluster Logistiek

Nieuwe Raad van Bestuur voor Speerpuntcluster Logistiek

Nieuwe Raad van Bestuur voor Speerpuntcluster Logistiek

Op 16 juni verkoos de Algemene Vergadering van het VIL in Antwerpen een nieuwe Raad van Bestuur die is samengesteld uit maximum vijf logistieke dienstverleners, maximum vijf verladers of retailers en maximum vijf strategische partners. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) bekleedt een waarnemersfunctie.

De volgende bedrijven en hun mandatarissen werden verkozen voor een periode van vier jaar:

–  Logistieke dienstverleners: DHL (Danny Van Himste), Katoen Natie (Dirk Lannoo), H.Essers (Gert Bervoets), ECS (Jef Huyben) en Hospital Logistics (Eric Dewaet)
–  Verladers: Nike (Kurt Van Donink), BASF (Wouter De Geest), Pfizer (Danny Hendrikse) Umicore (Geert Bens) en Samsonite (Wim Baert)
–  Strategische partners: IMEC (Jan Adriaenssens), VITO (Peter Vercaemst) en VLIR (Cathy Macharis)

Met de ondernemingen Umicore en Samsonite erbij dekt het VIL niet alleen alle provincies in Vlaanderen af, maar ook meerdere sectoren. Nieuw zijn ook de strategische partners die meewerken aan het verwezenlijken van de VIL-doelstellingen en ambitie om van Vlaanderen de Europese draaischijf in de wereldwijde supply chain te maken: duurzaam, digitaal en wendbaar.

Liesbeth Geysels, algemeen directeur van het VIL: “Ik ben fier dat deze vooraanstaande bedrijfsleiders hun schouders zetten onder het VIL. Ook de toetreding van strategische partners is een versterking van onze organisatie. De kracht van het VIL heeft altijd gescholen in zijn sterk netwerk van bedrijven en partners en als cluster zal dat nog meer dan voorheen het geval zijn.”

Het VIL is het innovatieplatform voor de logistieke sector en sinds 1 januari 2017 erkend als Speerpuntcluster Logistiek. Het VIL helpt Vlaamse bedrijven om innovatieve logistieke projecten te realiseren en zo hun competitiviteit te verhogen en ontvangt hiervoor subsidies van de Vlaamse overheid.

Als ledenorganisatie brengt het VIL bedrijven en organisaties uit diverse sectoren bij elkaar, zowel verladers als logistieke dienstverleners maar ook kennisinstellingen, overheidsinstanties en bedrijven vanuit de IT-, engineering-, interim-, bouw en real estate wereld.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.