Nieuws Antwerpen Nieuwe technologie maakt diefstal van iPhones en MacBooks zinloos

Nieuwe technologie maakt diefstal van iPhones en MacBooks zinloos

Peter Joos, sales- en marketingdirecteur Switch

Nieuwe technologie maakt diefstal van iPhones en MacBooks zinloos

Inbrekers en overvallers zijn gewaarschuwd. Wie bij Apple-verdeler Switch meent niet te moeten afrekenen voor zijn meegenomen iPhones of MacBooks, is eraan voor de moeite. De toestellen worden vanop afstand onklaar gemaakt.

Op 28 december werd het Switch-filiaal aan de Antwerpsestraat in Lier slachtoffer van een overval. Een gewapende dader kon een 10-tal iPhones en geld uit de kassa buitmaken.
“Niemand kan de gestolen goederen gebruiken”, benadrukt Peter Joos, sales- en marketingdirecteur van Switch. “Met onze technologie blokkeren we alle gestolen iPhones of MacBooks uit onze winkels onmiddellijk. De gebruiker ziet dan enkel een rood scherm en de boodschap dat het om een gestolen exemplaar gaat.”

Opsporen van verloren of gestolen toestellen kon al langer via de Find My iPhone en Find My Mac-beveiliging. Maar Switch maakt sinds kort alle ontvreemde Apple-toestellen onbruikbaar aan de hand van de serienummers en nieuwe technologie die bovendien de locatie traceert.

Peter Joos: “Oorspronkelijk gebruikten we de technologie om 100 MacBooks voor een bedrijf uit te rusten met bijvoorbeeld nieuwe versies van Office. Vandaag bewijst de software zijn nut bij diefstal. We blokkeren de toestellen met één druk op de knop en wanneer iemand de gestolen toestellen gebruikt, zenden ze een signaal uit met hun exacte locatie. Zo was de politie de daders van woensdagavond in Lier al snel op het spoor.”

Switch telt 32 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers te werk. Switch richt zich voornamelijk op de Belgische consument, kmo’s, scholen en de steeds groeiende markt van tweedehands Apple-producten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.