Nieuws Antwerpen Nieuwe technologiebeurs Supernova in Antwerpen

Nieuwe technologiebeurs Supernova in Antwerpen

Nieuwe technologiebeurs Supernova in Antwerpen

Eind september komt er in Antwerpen een nieuwe technologiebeurs. Ze krijgt de naam Supernova mee en wordt georganiseerd op het Eilandje. De beurs heeft een publieksgedeelte en een voor professionals. Ze vindt plaats van 26 tot 30 september.

Het gedeelte voor het grote publiek heeft de bedoeling om de drempelvrees voor nieuwe technologische toepassingen weg te nemen. Het gedeelte voor professionals wil beginnende snel groeiende bedrijven, zogenaamde scale ups, helpen in hun opstartfase. Flanders DC, een orgaan van de Vlaamse overheid, en het privé-bedrijf Scale-ups.eu van ondernemer Jürgen Ingels trekken de kar. De Vlaamse regering trekt voor het initiatief 1,6 miljoen euro uit.

“De digitale revolutie is al volop aan de gang, maar veel mensen beseffen het nog steeds niet. Daarom willen we met dit vierdaagse festival op een heel praktisch toegepaste manier laten zien hoe ons leven de volgende jaren zal worden beïnvloed door zaken zoals artificiële intelligentie”, zegt Vlaams minister van innovatie Philip Muyters. 

“De bezoekers zullen zelf kunnen ervaren hoe een zelfrijdende auto werkt of welke technologie ervoor zorgt dat mensen langer alleen thuis kunnen wonen”, zegt Pascal Cools, algemeen directeur van Flanders DC.

Bedoeling is om techbedrijven met mekaar in contact te brengen

“Mensen vrezen dat kunstmatige intelligentie hun werk zal afpakken. Dat klopt niet, de nieuwe technologie zal juist voor meer werk zorgen. Robots zullen op termijn niet alles overnemen” zegt Muyters. 

Tijdens het festival wordt ook een beurs georganiseerd. Daarop kunnen bedrijven met elkaar kennismaken en aftasten hoe ze kunnen samenwerken. Op die beurs zullen nationale en internationale technologiebedrijven staan. Voor dit gedeelte is ondernemer Jürgen Ingels van Scale-Up.eu de trekker. De ondernemer draagt 600.000 euro bij.  

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.