Nieuws Antwerpen Nieuwe tool helpt CO2-uitstoot van wagenpark te compenseren

Nieuwe tool helpt CO2-uitstoot van wagenpark te compenseren

Nieuwe tool helpt CO2-uitstoot van wagenpark te compenseren

KONTICH – Webfleet Solutions en Justdiggit lanceren samen Green Your Fleet, een platform dat wagenparkklanten helpt om een positieve invloed op het klimaat uit te oefenen. Bedrijven kunnen zelf de CO2-uitstoot van hun vloot via een CO2-calculator berekenen en die compenseren door het Afrikaanse droogland te helpen vergroenen.

Met het Green Your Fleet-platform kunnen klanten een inschatting maken van hun jaarlijkse CO2-uitstoot op basis van de omvang van hun wagenpark en hun type voertuigen. Dat gebeurt via de CO2-calculator van Webfleet Solutions, dat rekening houdt met het gemiddelde brandstofverbruik en de kilometerstand. De calculator geeft ook aan wat nodig is om de CO2-uitstoot van het wagenpark te compenseren.

Klanten kunnen nadien ervoor kiezen om deel te nemen aan het vergroeningsprogramma van de internationale ngo Justdiggit, dat zich richt op landschapsherstelprojecten in Afrika. Via de tool kunnen klanten bovendien zien welke directe impact ze hebben op het klimaat, de natuur en de mensen. Zo toont het Green Your Fleet-platform aan hoeveel vierkante meter wordt vergroend, hoeveel bomen worden heraangeplant, hoeveel water wordt bespaard en hoeveel mensen in de buurt worden ondersteund.

“Duurzaamheid is een topprioriteit voor veel van onze klanten en ook voor onszelf. Onze fleetmanagement-oplossing WEBFLEET helpt nu al om brandstofverbruik en CO2-uitstoot met wel 25 procent te verminderen. Het Green Your Fleet-platform biedt de mogelijkheid om nog verder te gaan”, vertelt Thomas Schmidt, ceo van Webfleet Solutions, dochteronderneming van Bridgestone. “Met deze nieuwe, eenvoudige tool kunnen bedrijven in één minuut zien wat er nodig is om hun CO2-uitstoot te compenseren en de natuur en de mensen in Tanzania te ondersteunen.”

Het Green Your Fleet-platform is een onderdeel van Webfleet Solutions’ Green Mission om een duurzamere toekomst op te bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.