Nieuws Antwerpen Nieuwe voorzitter Alumni Lovanienses Antwerpen

Nieuwe voorzitter Alumni Lovanienses Antwerpen

vlnr: Flora Carrijn, Peter Frans Anthonissen, Evi Van der Planken en Prof. Jean-Jacques Cassiman

Nieuwe voorzitter Alumni Lovanienses Antwerpen

vlnr: Flora Carrijn, Peter Frans Anthonissen, Evi Van der Planken en Prof. Jean-Jacques Cassiman

vlnr: Flora Carrijn, Peter Frans Anthonissen, Evi Van der Planken en Prof. Jean-Jacques Cassiman

Recent is Evi Van der Planken tot nieuwe voorzitter van Alumni Lovanienses Antwerpen, de Antwerpse afdeling van de Leuvense oudstudentenvereniging, benoemd. Evi volgt Peter Frans Anthonissen op, die in 2008 de Antwerpse afdeling oprichtte en sindsdien leidde.

Evi Van der Planken (37) studeerde Rechten aan de KU Leuven. Zij was advocaat aan de Balie van Antwerpen en is sedert 2012 Districtsvoorzitter in Berchem.
Samen met haar treedt een vernieuwde bestuursploeg aan: secretaris Jill Suetens, penningmeester Joost Peeters en communicatieverantwoordelijke Ellen Van Orshaeghen. Maken verder deel uit van het bestuur: Walter Damen, Johan Klaps en Flora Carrijn, alsook de uittredende bestuursleden Peter Frans Anthonissen, Peter Van der Smissen en Bernard Van den Bogaert.

De nieuwe voorzitter wil de succesvolle werking van de alumni in Antwerpen verder zetten: “Daarbij wil ik onder meer ook focussen op pas afgestudeerde academici en op alumni die in het Antwerpse werken. Onze metropool vormt, met de haven, de chemie-, diamant- en modesector, een unieke werkplek waar vele alumni van de Alma Mater aan de slag zijn. Die willen wij in de toekomst aanspreken met nieuwe activiteiten zoals after work evenementen.”

Alumni Lovanienses is de overkoepelende oudstudentenvereniging van de KU Leuven en telt ruim 22.500 betalende leden die verbonden zijn aan één van de 35 facultaire alumnikringen. Daarnaast zijn er zes regionale afdelingen, vier thematische verenigingen en negen internationale chapters. De Antwerpse afdeling werd in 2008 opgericht door Peter Frans Anthonissen en organiseerde sindsdien evenementen met onder meer burgemeester Bart De Wever, toenmalig eerste minister Herman Van Rompuy, algemeen voorzitter van de Alumni Lovanienses Frans van Daele, justitieminister Koen Geens, en vele andere topsprekers. De alumni bezochten onder meer het Stadhuis, de Kathedraal, brouwerij De Koninck en Studio 100.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.