Nieuws Nieuwe zomerbar bij Sterkstokers in Brecht: “Het kriebelde om zelf iets te ondernemen”

Nieuwe zomerbar bij Sterkstokers in Brecht: “Het kriebelde om zelf iets te ondernemen”

Tinne Verstappen en Karin Van Looveren.

Nieuwe zomerbar bij Sterkstokers in Brecht: “Het kriebelde om zelf iets te ondernemen”

BRECHT – Voor Tinne Verstappen (39) mag het een warme zomer worden. In samenwerking met Sterkstokers opent ze een zomerbar aan het kanaal in Brecht. Bar Brug 10 komt recht tegenover de stokerij. “Tekort gaan we niet hebben, desnoods leggen we een rechtstreekse leiding”, lacht Tinne.

“Ik baatte negen jaar lang feestzaal L’artisjok in Sint-Lenaerts uit. Tijdens de coronacrisis opende ik nog een pop-up steakhouse, maar helaas moest ik na zeven weken weer sluiten. Uiteindelijk besloot ik de zaak stop te zetten, maar ik bleef wel met veel passie in de horeca werken. Na een tijdje begon het weer te kriebelen om zelf iets te ondernemen.”

Pop-up aan het water

Op dat moment kwamen Karin Van Looveren (45) en echtgenoot Thomas Cuyvers (54) in beeld, beide zaakvoerders van Sterkstokers. “Toen we met onze stokerij van start gingen, kregen we van bezoekers te horen dat het een prima locatie zou zijn voor een pop-up zomerbar”, vertelt Karin. “Tussen ons en de vaart ligt de kade en vanaf de middag tot de zonsondergang heb je hier een fantastisch zonnetje. De rust, de natuur en het water met de passerende bootjes maakt dit echt een zalige plek.”

 

“Zelf een pop-up openen zagen we niet zitten: horeca uitbaten is toch iets heel anders dan distilleren. Maar dankzij Tinne werd het concreet.”

 

Sterkstokers-oprichters Thomas Cuyvers en Karin Van Looveren. Foto Sterkstokers

“Naast de klassieke dranken gaan we de enkele leuke cocktails serveren, en dat recht van de stokerij”, vertelt Tinne. “Sterkstokers zal hier ook zijn nieuwe recepten – eigenlijk ‘probeersels’ – uittesten op onze gasten.”

Rondleidingen

Maar de kruisbestuiving tussen de twee ondernemingen gaat nog een stap verder. Thomas Cuyvers van Sterkstokers legt uit: “We zullen zelf rondleidingen aanbieden in de stokerij. We komen dan bijeen aan de bar en wandelen naar en door onze zaak.”

De eerste zijn gepland op 28 juli,  4 en 11 augustus. Inschrijven kan via de Facebookpagina van Bar Brug 10.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.