Nieuws Antwerpen Nieuwigheden op Batibouw

Nieuwigheden op Batibouw

Nieuwigheden op Batibouw

De nieuwigheden die worden gepresenteerd op Batibouw fluiten ons om de oren. Vaak gaat het om nieuwe combinaties van bekende, klassieke materialen. Zo komt Santana, bekend van zijn kurkvloeren, met een nieuwigheid die een betonvloer combineert met een onderlaag van kurk. De naam van de nieuwe toepassing: ‘Authentic Beton’. Een ‘klassieke’  betonvloer voelt koud aan is lawaaierig als je er over loopt. Door de combinatie van de bovenlaag van beton en de onderlaag van kurk behoren deze nadelen tot het verleden,  zegt Santana in een persmededeling.  Authentic Beton verenigt het typische uitzicht van een betonvloer met de thermische en akoestische voordelen van het natuurlijke materiaal kurk.

De nieuwe vloer laat zich goed combineren met natuurlijke materialen zoals hout, en komt mooi uit  in verschillende omgevingen, zoals in een loft, een hedendaags interieur, een kantoor, etc.

Door de toplaag van beton te combineren met een onderlaag van kurk krijg je het strakke uitzicht van een betonvloer en heb je de comforteigenschappen van kurk.

De grijze betontegels met bijpassende plinten en afwerkingsprofielen worden verlijmd op een perfect vlakke ondergrond. De geringe dikte van de tegels maakt dat Authentic Beton ook bovenop een bestaande vloer kan worden geplaatst.

Santana is vanouds gespecialiseerd in kurkvloeren. Het heeft in de regio Antwerpen toonzalen in Schelle en in Merksem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.