Nieuws Antwerpen Niko zet expansie verder

Niko zet expansie verder

Niko zet expansie verder

nikootjeDe verlichtingsspecialist Niko heeft in 2015 opnieuw uitstekende cijfers neergezet. De omzet werd verder opgevoerd naar 86,3 miljoen euro. Daar werd een nettowinst op gerealiseerd van 12,3 miljoen euro.

Niko is een van de industriële hoekstenen van het Waasland. Het bedrijf rond voorzitter Jozef De Backer en gedelegeerd bestuurder Peter Watteeuw heeft zich gespecialiseerd in toonaangevende verlichtingssystemen en heeft in al die jaren een breed vertakt  netwerk uitgebouwd. De resultaten mogen dan ook gezien worden. Met een bedrijfsresultaat van 16,9 miljoen euro  heeft de onderneming de opgaande lijn uit de afgelopen jaren verder gezet. “Wij zijn vandaag stevig financieel en commercieel gepositioneerd”, stelt de raad van bestuur vast in zijn jaarverslag dat onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank. “Dit is het resultaat van onafgebroken inspanningen op het vlak van technologische vernieuwing en design.”

De Niko Group, de overkoepelende organisatie volgt diezelfde lijn. De groep realiseerde 12,3 miljoen euro aan bedrijfsopbrengsten. Het gaat in dit opzicht om de participaties in een aantal andere ondernemingen zoals de Deense dochter Servodan en het Zwitserse Zublin. In eigen land controleert de groep ook nog het Antwperse Fifthplay.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.