Nieuws Antwerpen Nippon Shokubai verbonden met Van Moer Logistics

Nippon Shokubai verbonden met Van Moer Logistics

Nippon Shokubai verbonden met Van Moer Logistics

moerenVan Moer Logistics wordt met een  volautomatische transportband van 150 meter rechtstreeks verbonden met het nabijgelegen chemiebedrijf Nippon Shokubai. Het logistieke bedrijf  uit Zwijndrecht versterkt op die manier zijn  samenwerking met het Japanse chemiebedrijf.

Nippon Shokubai bouwt op zijn site in Zwijndrecht een nieuwe installatie voor de aanmaak van 160.000 ton superabsorberende polymeren op jaarbasis. Dit zijn grondstoffen voor luiers en incontinentiemateriaal. Het Japanse bedrijf werkte eerder al samen met Van Moer maar door de bouw van de transportband naar een magazijn van Van Moer wordt die samenwerking nog sterker onderbouwd. De productie van de nieuwe fabriek gaat straks rechtstreeks naar de magazijnen van het transportbedrijf

“Nippon Shokubai zoekt bewust naar samenwerkingsverbanden om haar doelstellingen te realiseren”, zegt Roel De Vil, plantmanager bij het chemiebedrijf. “Van Moer is in dit opzicht een cruciale schakel voor ons bedrijf om haar logistieke processen betrouwbaar en kwaliteitsvol te laten verlopen.”

Jo Van Moer zei van zijn kant verheugd te zijn over het nieuwe contract met zijn buurbedrijf. “Voor Van Moer Logistics betekent dit een verdere ontwikkeling van onze hoge kwaliteitslogistiek. Wij zijn dan ook heel blij om met een partner als Nippon Shokubai te kunnen samenwerken.”

Het hele investeringsproject wordt normaal in de eerste helft van 2018 operationeel. Nippon Shokubai in Zwijndrecht wordt op die manier ook de grootste fabriek van de groep buiten Japan. Er worden 60 bijkomende jobs gecreëerd.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.