Luc Janssens

Nog steeds relevant na 120 jaar

MERKSEM/SCHOTEN/DEURNE - In het feestelijk kader van het aquarium van de Zoo van Antwerpen hebben de leden de 120ste verjaardag van de Nijverheidskring Merksem, Schoten, Deurne gevierd. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele stakeholders en ging gepaard met een nieuw logo.

De 50 aangesloten bedrijven bij de Nijverheidskring Merksem, Schoten, Deurne zijn samen goed voor meer dan vierduizend arbeidsplaatsen. "120 jaar na de oprichting blijven mobiliteit, bereikbaarheid van onze bedrijven en structurele ondersteuning van de economische ontwikkeling van de regio permanente aandachtspunten", stelt voorzitter Luc Janssens.

De Nijverheidskring maakt deel uit van Koepel Organisatie Bedrijven Regio Antwerpen. "Meer dan ooit is er nood aan een vereniging waar ondernemers, bedrijfsleiders en beleidsmakers elkaar kunnen vinden. Waar ze een forum vinden voor het uitwisselen van ideeën en meningen en elkaars belangen behartigen en verdedigen."

Sinds 1899

Toen het gemeentebestuur van Merksem op 15 mei 1899 het industriepark aan de toenmalige Kempische Vaart overnam van Eugeen Meeùs, was dat de aanleiding voor de bedrijven aan het water om zich te verenigen in de Algemeene Vereeniging der Nijveraars van Merxem. In 1920 werd de benaming veranderd in Nijverheidsvereeniging van Merxem en later omgedoopt tot Nijverheidskring Merksem, Schoten, Deurne.

[gallery type="rectangular" link="file" ids="60682,60683,60688,60689"]