Nieuws Antwerpen Nova en Aatex werden Novatex

Nova en Aatex werden Novatex

Nova en Aatex werden Novatex

novaDe Antwerpse wasserij voor bedrijfskleding Nova werkt voortaan samen met het Nederlandse Aatex. Daartoe werd Novatex opgericht. Beide bedrijven oriënteren zich voortaan samen op het havengebeuren in Antwerpen en Rotterdam. In Halsteren, net over de grens werd daartoe een technologisch geavanceerde wasserij gebouwd.

In de industriële omgeving van havens is de vraag naar cleane bedrijfskleding doorgaans erg groot. Zowel in petrochemische complexen, in havengebonden overslagbedrijven, labo’s en voedingsketens wordt nogal wat gespecialiseerde textiel gebruikt. Het is ook het startpunt geweest van Nova dat aanvankelijk de was van schepen die Antwerpen aandeden verwerkte. Het bedrijf werd destijds opgericht in 1936 en is sindsdien onafgebroken verder doorgegroeid in de industriële sector.

Ward Luppens nam het bedrijf in 1997 over van zijn ouders en opteerde finaal in de samenwerking met Aatex voor een grote schaalvergroting.

Op de afgesproken dagen halen de chauffeurs van Novatex sindsdien de vuile was op vanuit Halsteren. Elk kledingstuk wordt daarbij gescand zodat de wasserij precies weet welke kleding aangeleverd werd. Via een performant track and trace systeem kan de klant ondertussen de stand van zijn wasgoed opvolgen. Stukken die allicht dan toch beschadigd geraken in het productieproces worden bij Novatex hersteld in een eigen naaiatelier.

De wasserij in Halsteren is ecologisch uitgebouwd en draait op hoogtechnologische knowhow. Er wordt niet-chemisch gewassen met aangepaste programma’s afgesteld op de onderscheiden soorten was.

Novatex verhuurt en verkoopt tevens bedrijfskleding.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.