Nieuws Antwerpen O.B.A. begeleidde overname Metra

O.B.A. begeleidde overname Metra

O.B.A. begeleidde overname Metra

stevenDe Antwerpse ondernemer-investeerder Steven Dietvorst heeft Metra overgenomen. Hij neemt daarbij tevens het management in handen. Metra is een groothandel in de zorgsector uit Gentbrugge. Pieter Uytterschaut die het bedrijf tot nog toe aanstuurde blijft nog enkele tijd aan boord om de overdracht in goede banen te leiden. De overname werd mee begeleid door O.B.A. (Overname Bedrijf and Advies).

Het gamma van Metra bestaat uit producten en diensten die het fysieke werk in de zorgsector verlichten en die de zelfredzaamheid van minder mobiele personen verhogen. Metra is eveneens gespecialiseerd in oplossingen voor het toegankelijk maken van zowel privé woningen als openbare gebouwen.

Pieter Uytterschaut is “er erg fier op dat Metra erkend wordt als een bijzonder oplossingsgericht en geëngageerd bedrijf.” “Na bijna 20 jaar Metra wil ik echter mijn professionele leven een andere wending geven. Met de waarden van Metra in het achterhoofd, zocht ik naar iemand die de visie van “Metra helpt helpen” verder kon uitdragen. Ik ben er zeker van dat ik met Steven Dietvorst de juiste persoon heb gevonden. Hij deelt onze waarden en zal zonder twijfel het elan van Metra verder versterken.”

Steven Dietvorst uit Schilde heeft van zijn kant al een lange historiek als ondernemer en is sinds meerdere jaren ook sterk maatschappelijk geëngageerd: “Metra is voor mij een droom. Het is een bedrijf met een sterk team en een ongelooflijke drive om kwaliteitsvolle en innovatieve oplossingen aan te bieden waar zorgverleners en zorgbehoevenden beter van worden. Ik kan mijn vleugels verder uitslaan en dit binnen een organisatie waar engagement en maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA verankerd zit.” Steven Dietvorst was eerder als ondernemer ook actief in de evenementensector. Hij is tevens politiek geëngageerd.

Het vertrouwde team blijft op post en Gentbrugge blijft de uitvalsbasis. Metra heeft de uitgesproken ambitie om verder te groeien en dit op 3 pijlers: zorg, medische zorg en toegankelijkheid. “Wij blijven focussen op het aanbieden van ergonomische oplossingen die het fysieke werk verlichten, het comfort en de zelfredzaamheid van minder mobiele personen verhogen, die veiligheid en bescherming bieden aan zorgbehoevende mensen en de toegankelijkheid van zowel privé woningen als openbare gebouwen verbeteren.”

De management buy-in werd mee begeleid door O.B.A. uit Schilde dat als bedrijf mee gespecialiseerd is in bedrijfsovernames.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.