Odot partners

Odot wil internationaal groeien met investering in energie-softwarebedrijf Zelospark

Antwerpse specialist in energy accounting, Odot, zet zijn internationale ambities en steil groeitraject als digitale voortrekker kracht bij met een participatie in de Belgisch-Nederlandse energie-softwarespeler Zelospark.

Met de participatie in Zelospark zet Odot opnieuw een stap vooruit door het digitale leiderschap op de Belgische markt verder te bestendigen en kan het ook op een gedegen manier zijn internationale aanwezigheid uitbreiden. “Door de digitale competenties van Zelospark aan de onze te koppelen, krijgen we volledig grip op de energieprocessen op de Belgische markt, wat ons aanbod alleen nog maar gaat versterken. Daarnaast kunnen we samen met Zelospark dat model ook toepassen in andere Europese landen, door enerzijds de lokale contractvoorwaarden in kaart te brengen en een live zicht krijgen op verbruiken bij de netbeheerders”, aldus Chris Elbers, CEO Odot.

Complexe berekeningen

Zelospark, een van oorsprong Belgisch – Nederlands energy tech bedrijf, staat dan ook bekend om zijn energiebeheerplatform, dat IoT-mogelijkheden combineert met complexe berekeningen en big data. Zo doet het bedrijf vandaag bijvoorbeeld de complexe berekeningen voor de balancering van de elektriciteitsmarkt per kwartier in Nederland. Laurent Marlein, CEO Zelospark: “Wij kijken alvast uit naar de resultaten van de samenwerking. Dankzij dit partnership zullen we onze Europese klanten nog beter kunnen ondersteunen in hun complexe energieprocessen en -berekeningen.”