Ladislas L. — © fvv Ladislas L. — © fvv

Omstreden horecabaas beticht van verkrachting 19-jarige student

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar gevangenisstraf met uitstel gevorderd tegen de omstreden horecaondernemer Ladislas L. (34), voor verkrachting van een 19-jarige student. Het slachtoffer was stomdronken.

De feiten dateren van de nacht van 9 op 10 september 2021. Ladislas L., bekend als de flamboyante uitbater van inmiddels failliete horecazaken als Holy Food Market in Gent en nachtclub Coco in Antwerpen, was die nacht samen met een vriend op stap in de Antwerpse discotheek Red & Blue. L. omschreef de avond als een typische gay party, waar homoseksuele mannen op zoek gaan naar seksuele avontuurtjes. In de loop van de nacht kwamen L. en zijn kameraad in contact met een 19-jarige student, die op dat moment al meer alcohol had genuttigd dan gezond is voor een mens.

Rijke ondernemer

Volgens de openbaar aanklager was Ladislas L. zich bewust van het feit dat het slachtoffer stomdronken was en is er sprake van aanranding van de eerbaarheid en verkrachting. Ladislas L. meende dat het slachtoffer wel toestemming had gegeven en gaf te kennen dat hij niet goed begreep wat hij fout gedaan zou hebben.

Ladislas L. presenteert zich op sociale media dagelijks als een rijke ondernemer in Dubai. Op zijn Instagramaccount bulkt het van de foto’s van zichzelf in peperdure hotels, in exclusieve sportwagens of zeiljachten, maar in realiteit blijkt het hem financieel toch minder voor de wind te gaan. Nadat het Kali-team (een team van specialisten die de drugsbendes in Antwerpen moeten bevechten) zijn restaurant Coco had laten sluiten wegens witwaspraktijken, probeerde hij tevergeefs een aantal nieuwe horecaprojecten te lanceren.