Nieuws Onbeperkt Student wil 100 studenten met beperking tewerkstellen in bedrijven

Onbeperkt Student wil 100 studenten met beperking tewerkstellen in bedrijven

Veerle en Ann van Onbeperkt Jobstudent

Onbeperkt Student wil 100 studenten met beperking tewerkstellen in bedrijven

ANTWERPEN, MECHELEN – Onbeperkt Jobstudent wil in 2023 honderd jongeren met een functiebeperking of chronische ziekte inschakelen als jobstudent bij bedrijven. Volgend jaar willen de oprichtsters hun concept ook in Mechelen introduceren.

Onbeperkt Jobstudent kreeg sinds de opstart van het project twee jaar geleden al diverse jongeren aan de slag onder wie ook de 19-jarige Jorrit. Hij heeft een aangeboren motorische beperking en is rolstoelafhankelijk. Hij studeerde af in het secundair onderwijs en startte recent aan de hogeschool. Als jobstudent kreeg hij een administratieve functie mede dankzij Onbeperkt Jobstudent.

“Vaak merken we dat deze jobstudenten bijzonder gemotiveerd zijn”, weet mede-oprichtster Veerle Van den Bosch. Tegelijk benadrukt ze ook dat het om studenten gaat die zelfstandig en zelfwerkzaam zijn. Bedrijven als Baloise, Korian, Mediahuis, Cardoen en ZEB zijn alvast overtuigd van de meerwaarde van het initiatief. “Er zijn jobstudenten die meteen aan de slag kunnen bij het bedrijf dat hen studentenwerk verschafte. Soms leidt het zelfs tot een vaste baan.” Maar de zoektocht naar bedrijven die mee hun schouders willen zetten onder het project is nog niet afgelopen.

Veel steun

Twee jaar geleden startte Veerle Van den Bosch dit project samen met Ann Keuleers. Ook ondernemer Luc Van Antwerpen, CEO van verzekeringskantoor Concordia, stapte ondertussen mee in het verhaal na een positieve ervaring in zijn bedrijf. De organisatie krijgt ondertussen ook steun van de Provincie Antwerpen en Vlaanderen Gelijke Kansen.

Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) is ook positief over het initiatief. “Bedrijven ondervinden dat ze vaak met minimale ingrepen deze mensen ook kunnen inzetten en hoe zij een meerwaarde vormen voor het bedrijf. ”

Uitbreiding Mechelen

Tot hiertoe was Onbeperkt Jobstudent actief in Antwerpen en de Noorderkempen, maar vanaf 2023 is het de bedoeling om ook in Mechelen en omgeving studenten met een beperking aan het werk te krijgen.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.