Zara Veurink Sinds enkele dagen baat Zara Veurink de giftshop ‘Et Cetera’ uit. Foto: IT

Onderneemster Zara (24) verenigt lokale handelaars met een passie in ‘Et Cetera’

Sinds kort is de Jules Moretuslei een boetiek rijker. In huisnummer 271 baat Zara Veurink (24) Et Cetera uit, een giftshop waar ze het werk van lokale handelaars samenbrengt. “Pas een maand geleden beslist om de stap te wagen, maar nu al heel tevreden”, klinkt het.

“Het ondernemen is mij niet onbekend”, gaat Zara Veurink van start. De Wilrijkse verkoopt al twee jaar haar eigen juwelenmerk en groeide op in een ondernemersgezin. “Naar mijn mening vond je overal dezelfde soort juwelen, dus wilde ik iets uniek maken. Toen ik op vakantie in aanraking kwam met natuurstenen, was ik verkocht.” Via haar schoonmoeder, die goudsmid is, leerde ze enkele tips en tricks en al snel verkocht ze haar eerste juwelen voor Zjewels op lokale markten.

Een maand geleden sprong het pand in de Jules Moretuslei haar in het oog en besloot Zara om het roer om te gooien. Ze staakte haar studies, stapte op bij haar vorige job en opende Et Cetera. “Ik studeerde voor leerkracht lager onderwijs, omdat ik graag met kinderen werk. Maar ik bleef toch op mijn honger zitten. Met mijn ouders als ondernemers wou ik altijd al graag in die wereld verdergaan. Dit was het juiste moment”, vertelt Zara.

Lokale handelaars

In Et Cetera brengt de 24-jarige het werk van verschillende lokale handelaars samen. “In Wilrijk ontbrak er naar mijn mening een winkel die lokale producten ondersteunt. Die kan je hier terugvinden. Als je op zoek bent naar iets uniek dat met veel liefde gemaakt is, ben je hier aan het juiste adres”, vervolgt Zara. Zo verkoopt ze producten als handgemaakte kaarsen, tapijten, handtasjes of keramiek, maar ook verse bloemen mogen volgens haar niet ontbreken in het assortiment van een giftshop.

Omdat ze pas een maand geleden besloot deze stap te wagen, moest er op korte tijd veel gebeuren. Gelukkig wist ze de lokale handelaars snel aan boord te krijgen van haar verhaal. “Op de markten had ik al veel contacten gelegd en die heb ik via sociale media steeds onderhouden. Het resultaat is een fleurige verzameling van allemaal mensen die heel gepassioneerd in hun job staan. De winkel is nog maar een week geopend, maar ik voel dat dit de juiste keuze was en ik hier op termijn veel voldoening uit zal halen”, besluit de jonge onderneemster.

Sinds twee jaar maakt Zara binnen Zjewels haar eigen juwelen. Foto: IT

De kleurrijke etalage springt in de Jules Moretuslei meteen in het oog. Foto: IT