Nieuws Antwerpen Ondernemer Jill (29) lanceert lekkernij voor viervoeters: “Antwerpse Pootjes zijn een knipoog naar onze iconische Antwerpse Handjes”

Ondernemer Jill (29) lanceert lekkernij voor viervoeters: “Antwerpse Pootjes zijn een knipoog naar onze iconische Antwerpse Handjes”

Foto Patrick De Roo

Ondernemer Jill (29) lanceert lekkernij voor viervoeters: “Antwerpse Pootjes zijn een knipoog naar onze iconische Antwerpse Handjes”

ANTWERPEN – Wist je dat Silvius Brabo de schattige viervoeter Kastaar als sidekick had? Dat staat dan misschien niet in de eeuwenoude legende, maar het is wel een feit in de versie van ondernemer Jill Cools. Zij lanceert Antwerpse Pootjes voor honden, de tegenhanger van onze wereldberoemde Antwerpse Handjes. “Met de koekjes wil ik de kracht van de hondengemeenschap in Antwerpen tonen.”

Wie dagelijks door Antwerpen wandelt, ziet ongetwijfeld tal van viervoeters met hun baasjes rondlopen. Op straat stappen ze in duo’s naast elkaar, maar op Instagram bestaat er een grote Antwerpse ‘hondengemeenschap’ die meer dan 4.300 volgers aantrekt. Onder de noemer ‘Dogs of Antwerpen’ verzamelt Jill Cools (29) de beste foto’s en verhalen van honden met hun baasjes om ze extra in de kijker te zetten.

“Ik merkte vooral tijdens de coronacrisis dat mijn Instagrampagina een grote boost kreeg”, vertelt Jill. “Zo kon ik meer in contact komen met Antwerpenaren en hun honden, wat wel fijn was in die periode van afzondering.”

Traditioneel Antwerps

Hoewel haar Instagrampagina al veel mensen aanspreekt, wil Jill Antwerpse hondenliefhebbers verder in de bloemetjes zetten. Daarom lanceert ze Antwerpse Pootjes, de tegenhanger van onze wereldberoemde Antwerpse Handjes.

“Wij genieten al jaar en dag van onze koekjes, maar kunnen die niet delen met onze honden omdat er te veel suiker in zit. Daarom heb ik, in samenwerking met Doggo Bakery, de hondenkoekjes Antwerpse Pootjes ontworpen. Zo kan iedereen, aan of onder tafel, genieten van traditionele Antwerpse lekkernijen.”

 

Lucy, de hond van Jill, kon als eerste proeven van de Antwerpse pootjes. Foto Patrick De Roo

Legende van Kastaar

Naast de Antwerpse Pootjes, lanceert Jill ook een ‘vernieuwde’ versie van de legende van Silvius Brabo, waarbij de Romeinse soldaat en held hulp krijgt van Kastaar, zijn viervoeter. “Kastaar was een sterke en zelfverzekerde pup die verliefd was op Antwerpen. Hij was in heel ‘t stad bekend als de hond die Brabo hielp om Antigoon de Reus te verslaan”, aldus Jill.

“Ik wou de Antwerpse Pootjes aan ons officiële symbool van de stad linken, waardoor het verhaal van Kastaar en Brabo is ontstaan. Op die manier wil ik de kracht van de hondengemeenschap in Antwerpen tonen, want wij zijn talrijk aanwezig en hebben een sterke stem in onze stad.”

Wie de allereerste zakjes Antwerpse Pootjes wilde vinden, kon via tips op Instagram enkele bekende locaties in de stad afspeuren. Voor wie geen koekjes kon bemachtigen, niet getreurd: ze zijn samen met het volledige verhaal van Kastaar en Brabo te vinden via www.dogsofantwerpen.be.

LEES OOK. Antwerpse start-up wil de ecologische pootafdruk van honden verkleinen met insectenvoer

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

20 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen heeft het faillissement geopend van twintig ondernemingen in de regio. De aankondiging dient om schuldeisers de… Lees meer