Michael De Craecker, Kris Meyers en Steven Van den Bogaert Michael De Craecker, Kris Meyers en Steven Van den Bogaert tussen de deuren. Foto: koen fasseur

Ondernemers komen vanuit Mortsel en Boechout nu ook naar Kapellen: Studio Steel focust op moderne stalen deuren, glaswanden en vlakdeuren

Michael De Craecker, Kris Meyers en Steven Van den Bogaert komen als ondernemers met Studio Steel, een gloednieuw complex in kmo-zone Bosduin dat een variatie toont aan smeedijzeren deuren, glazen wanden en vlakdeuren. In Mortsel en Boechout begonnen deze drie hun verhaal.

Wie van Kalmthout naar Brasschaat rijdt en de Essensteenweg gebruikt kan er moeilijk naast zien. Aan de Kapelse kant van kmo-zone Bosduin prijkt een moderne toonzaal met grote glaswerken. Michael De Craecker, Kris Meyers en Steven Van den Bogaert begeleiden ons door de toonzaal.

“Onze deuren zijn in elk interieur eyecatchers, maar in onze productieafdeling staan we ook in voor het creëren van glazen wanden en voor vlakdeuren. Dat zijn deuren zonder omlijsting, die wanneer ze dicht zijn als het ware wegzinken in de muur”, legt Michael De Craecker uit.

Modern complex aan Essensteenweg. Foto: koen fasseur

De Craecker is CEO van Studio Steel, maar deelt die titel en bijhorende bevoegdheden met zijn collega’s Kris Meyers en Steven Van den Bogaert. “Tien jaar geleden begonnen we met een eigen bouwbedrijf, Vida Projects in Boechout. We kochten appartementen en huizen en we renoveerden ze van a tot z. Al vlug stelden we vast dat heel wat geïnteresseerden helemaal weg waren van de metalen deuren die we in onze projecten gebruikten.”

“Na een tijdje bleek dat meer dan gewone belangstelling en konden we spreken van een nieuwe trend. Als ondernemers konden we deze opportuniteit niet laten passeren en daarom besloten we om zelf metalen deuren te produceren. Dus begonnen we vijf jaar na Vida Projects met een nieuw bedrijf, Vida Doors in Mortsel”, legt Steven Van den Bogaert uit.

“Al vlug waren we het erover eens dat we ons potentieel alleen konden bereiken door ten noorden van de stad een nieuw bedrijf te starten”

Kris Meyers

Met twee bedrijven die elkaar mooi aanvullen zaten de ondernemers gebeiteld ten zuiden van de stad Antwerpen. De blijvende mobiliteitsproblemen rond de metropool en de Oosterweelwerken die in volle ontwikkeling zijn, deed de ondernemers inzien dat het noorden van Antwerpen voor hen een braakliggende regio was met nochtans veel potentieel. Kris Meyers: “Al vlug waren we het eens dat we dat potentieel alleen konden bereiken door ter plaatse een nieuw bedrijf te starten. Het nieuwe bedrijf langs de Essensteenweg doopten we Studio Steel. De naam zegt meteen wat we doen. Onze stalen binnendeuren zijn gemaakt uit verzinkt staal met erg smalle profielen. Alles wordt op maat gemaakt en de klanten kunnen kiezen uit verschillende types glas en handgrepen. Ook de verdeling van een deur kan de klant zelf bepalen.”

Klanten creëren zelf hun deuren: handgrepen maar ook de glasindeling. Foto: koen fasseur

“We bieden onze klanten via de website een uniek instrument aan waarmee ze hun eigen creaties kunnen ontwikkelen. De tool loodst hen doorheen een heel proces waarbij ze in zes stappen hun eigen deuren ontwikkelen. De klant kiest eerst welke soort deur hij of zij wil, de maten worden ingegeven en er wordt gekozen uit een breed gamma kleuren.” Ook het soort glas voor de deur en de handgrepen worden bepaald door de klant. “Voor we overgaan tot de productie komt iemand van Studio Steel uiteraard de juist maten nemen”, voegt Meyers er nog aan toe.