Na het interview met Bruno Holthof, die erop wees dat Groot-Brittannië zijn vaccinatiestrategie had aangepast om een groter deel van de bevolking sneller een eerste bescherming te geven, werd live op het platform een poll gelanceerd met de vraag of de Belgische overheid haar volgorde van vaccineren ook moet aanpassen. Driekwart van de respondenten vond van wel.
“Voor elk plan zullen er voor- en tegenstanders zijn. Maar wij hebben onze aanpak gebaseerd op de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en daar houden we voorlopig ook aan vast”, hielden zowel premier De Croo als Vlaams minister-president Jambon de boot af. Volgens Alexander De Croo zou de vertraging van de vaccinleveringen bovendien slechts een beperkte invloed hebben op de vooropgestelde timing.
Beide politieke kopstukken zien wel heil in een bijsturing van de regeling rond tijdelijke werkloosheid. “Een loonsubsidie voor de werkgevers zoals Voka ook bepleit, lijkt ons zinvoller om nu al de relance voor te bereiden.”
Heel wat ondernemers op de chat vroegen zich af of er naast de miljardensteun om de coronacrisis te doorstaan, nog budget zou overblijven voor andere economische projecten. Een bezorgdheid die Antwerps burgemeester Bart De Wever ook deelt, wanneer hij aanhaalt dat de coronamiljarden moeten worden besteed aan duurzame structurele relanceprojecten, zoals de Oosterweelverbinding. “Dat dit megaproject net nu van start gaat, is een ongelofelijke meevaller voor onze economie. Ik heb er zelfs goede hoop op dat dit door de crisis versneld zal worden uitgevoerd.”