Nieuws Antwerpen Online business school voor solo-ondernemers gaat van start

Online business school voor solo-ondernemers gaat van start

Lien De Pau

Online business school voor solo-ondernemers gaat van start

Lien De Pau, oprichter van ‘Zeker van Haar Zaak’ en TRAVAK Business School, lanceert een volledig online editie van de opleiding die zich exclusief richt op solo-ondernemers.

Lien De Pau: “Eenmanszaken en solo-ondernemers zijn in de eerste plaats niet gefocust op snelle groei. Daardoor hebben deze ondernemers amper toegang tot professionele ondersteuning. Met de online editie van TRAVAK Business School willen we hen tegemoet komen.”

Offline en online

Ondernemen en je eigen start-up hebben, zit al enkele jaren in de lift in België. Samen met die trend steeg ook het aantal incubatoren. Die incubatoren ondersteunen voornamelijk ondernemers van bedrijven die zeer snel kunnen groeien.
“Het groeipotentieel van kleine ondernemingen is meestal beperkt. Daarom zijn kleine zelfstandigen weinig interessant voor incubatoren of investeerders om ondersteuning aan te geven. Maar hierdoor blijft 49,3% van alle Vlaamse ondernemers in de kou staan”, zegt Lien De Pau.

Zij richtte in 2015 in Gent ‘Zeker Van Haar Zaak’ op, een Nederlandstalig netwerk van vrouwelijke solo-ondernemers in België met meer dan 5.500 leden. Midden december van vorig jaar zette Lien nog vijf inspirerende vrouwelijke sprekers op het podium in de Antwerpse Arenbergschouwburg, event waarover Made in Antwerpen verslag uitbracht. 
Via een online netwerkplatform en opleidingen, zoals de TRAVAK Business School, ondersteunt Lien De Pau deze vrouwelijke ondernemers.  

In 2016 en 2017 had TRAVAK zijn eerste twee succesvolle offline edities en nu lanceert het een volledig online editie die zich exclusief richt op solo-ondernemers.
“Dit is de eerste Belgische online business school voor kleine zelfstandigen. Het netwerk is een antwoord op de nood voor meer professionele ondersteuning, maar komt ook tegemoet aan de vereiste voor meer flexibele begeleiding. De deelnemers van de online school bepalen zelf wanneer en waar ze studeren”, zegt Lien De Pau.

Snel inschrijven is de boodschap

Gedurende 12 maanden krijgen de deelnemers toegang tot zes online lesmodules, acht mentoren en een online support groep met andere solo-ondernemers.
Lien De Pau: “De inhoud is praktisch en focust op ‘je business model meer schaalbaar maken’, ‘je website optimaliseren’, tot ‘omzetverhogende sociale media’, ‘je prijszetting optimaliseren’ en ‘je administratie automatiseren’.”

TRAVAK Business School  start maandag 19 februari. Als je tot de eerste lichting wil behoren, moet je snel zijn. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 9 februari. Er is plaats voor maximaal 35 deelnemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.