Nieuws Antwerpen Online veilingplatform Frutova gaat voor zero waste

Online veilingplatform Frutova gaat voor zero waste

Online veilingplatform Frutova gaat voor zero waste

ANTWERPEN – Om de verspilling van al geteelde groenten en fruit op duurzame wijze aan te pakken, lanceerden Guy Claessens en Paul Ponnet Frutova. Het Antwerpse online B2B-veilingplatform biedt overproductie en overstocks afkomstig van boeren, groothandels en importeurs aan.

Het verschil in vraag en aanbod zorgt voor een overschot aan groenten en fruit, wat kan oplopen tot 1 à 2 % van de jaaromzet die in België goed is voor ruim 5 miljard euro. Deze producten zijn wel al geteeld, vervoerd, verpakt, gekoeld en hebben dus al een impact op het milieu gehad. Frutova, een joint-venture met Belgisch koploper in online veilingen Vavato uit Sint-Niklaas, brengt redding.

“Frutova brengt verkopers en eindklanten rechtstreeks met elkaar in contact om zo de overstocks en overproductie weg te werken. We creëren op die manier extra vraag op de markt. Dankzij het centrale platform hebben we een heel ruim bereik van potentiële nieuwe kopers, waardoor de markt van groenten en fruit vergroot”, legt Guy Claessens uit.

Voor de aanbieders van groenten en fruit is het platform gratis. Binnenkort kunnen ze het ook zelf doen via een eigen app.

B2B

Tot de potentiële kopers bij Frutova behoren marktkramers, winkeliers, groothandelaars, cateraars, foodservices, zorgbedrijven, sportclubs, scholen, enzoverder. Zij kunnen online aan betere prijzen hun aankopen doen. Een bepaalde hoeveelheid zal nog wel voor particulieren voorzien worden om onderling verder te verdelen.

“Het is in elk geval onze missie om met Frutova te gaan voor een zero-waste van groenten en fruit in de wereld. We rollen het concept verder ook internationaal uit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.