Nieuws Antwerpen Ook geen wintereditie van Sinksenfoor

Ook geen wintereditie van Sinksenfoor

Ook geen wintereditie van Sinksenfoor

ANTWERPEN – Er komt dit najaar geen wintereditie van de Sinksenfoor op Spoor Oost. Vandaag hakte de stad Antwerpen die moeilijke knoop definitief door. De stad en de foorkramers gaan nu verder in overleg en bekijken samen de mogelijkheden om het financiële leed van de foorkramers te verzachten.

Normaal zou van zaterdag 21 november tot en met zondag 13 december 2020 uitzonderlijk de Winterfoor plaatsvinden op Spoor Oost. Maar de nieuwe, verstrengde maatregelen die op 19 oktober ingingen om de evolutie van de coronacijfers af te remmen, gooien roet in het eten. Er zijn enkel nog kleine kermissen met minder dan 200 personen toegelaten en er geldt een verbod op eet- en drankkramen.

Antwerps schepen voor Markten en Foren Peter Wouters: “De voorbije dagen werd het duidelijk dat het lot van de Winterfoor aan een zijden draadje hing, maar dit is en blijft een zware dobber voor de foorkramers, niet het minst op financieel vlak. We leven mee met de foorkramers, maar de federale maatregelen lieten ons geen keuze meer. Eerstdaags knopen we gesprekken aan met de foorkramers en bekijken we toekomstgericht welke pistes we kunnen bewandelen om de foorkramers een duwtje in de rug te geven.”

Foorkramers zien zwarte sneeuw

Steve Severeyns, Nationaal Secretaris van de Verdediging der Belgische Foorreizigers: “Dit nieuws komt niet als een verrassing natuurlijk, al blijft het wrang om vast te stellen dat pretparken en dergelijke de deuren niet moeten sluiten. Ik betreur de beslissing, maar ik kan er wel begrip voor opbrengen. De stad Antwerpen heeft veel gedaan om het kermisgebeuren in het algemeen en de Winterfoor in het bijzonder te ondersteunen en mogelijk te maken. Daar wens ik de stad dan ook uitdrukkelijk voor te bedanken. Onze sector ziet zwarte sneeuw, maar gezien de ernst van de situatie waarin we ons bevinden, vind ik dat iedereen zijn duit in het zakje moet doen om de pandemie het hoofd te bieden.”

Jean-François Vlasselaerts, woordvoerder van de foorkramers: “Wij als foorkramers hebben alles uit de kast gehaald om te tonen dat we een kermis in goede en veilige banen kunnen leiden. Uiteraard bleven wij als foorkramers niet blind voor de epidemiologische context en deelden we de bezorgdheid over de evolutie van de coronacijfers. De afgelasting van de Winterfoor is een harde noot om te kraken, maar met de huidige maatregelen zou het onmogelijk zijn om de rekening te doen kloppen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.