Nieuws Antwerpen Ook KU Leuven werkt aan nieuwe campus nabij Meir

Ook KU Leuven werkt aan nieuwe campus nabij Meir

Ook KU Leuven werkt aan nieuwe campus nabij Meir

Nadat eerder de Karel de Grote Hogeschool aankondigde om een nieuwe campus te bouwen op de hoek van de Meir en de Jezusstraat, komt binnenkort ook KU Leuven met zijn Antwerpse activiteiten meer in de buurt van de bekende winkelas te zitten. De KU Leuven heeft het voormalige gebouw van het Provinciaal Veiligheidsinstituut in de Jezusstraat aangekocht. Het gebouw zal vanaf het najaar van 2023 de huidige activiteiten van de KU Leuven in de Thomas More-campus in de Sint-Andriesstraat huisvesten.

Het voormalige Provinciaal Veiligheidsinstituut is een laat-modernistisch gebouw uit 1953 met vier verdiepingen. Het was in handen van projectontwikkelaar Alphastone en zal de komende jaren worden gerenoveerd en omgevormd tot een universiteitscampus. Naast een eetgelegenheid op het gelijkvloers en een ruime bibliotheek komen er ook verschillende leslokalen, groepswerklokalen en studeerruimtes. Daarnaast is er ruimte voor vakspecifieke lokalen zoals tolkencabines, taallabo’s en een multifunctionele ruimte voor onder meer de opleiding Vlaamse Gebarentaal.

“Naast meer ruimte voor onze onderwijsactiviteiten willen we ook meer mogelijkheden creëren voor studentenvoorzieningen”, zegt KU Leuven-rector Luc Sels. “Daarvoor hebben we nu de geschikte locatie gevonden en dat op een boogscheut van onze andere gebouwen. De nieuwe vestiging zal een ontmoetingsplaats zijn voor alle KU Leuven-studenten in Antwerpen: niet alleen om samen te studeren in het leercentrum, maar ook bijvoorbeeld om samen te ontspannen in de ruime agora.”

KU Leuven telt in Antwerpen ruim 1.700 studenten in drie faculteiten: de faculteit Economie & Bedrijfswetenschappen in de Korte Nieuwstraat en de faculteiten Letteren en Sociale Wetenschappen die verspreid zitten over de Sint-Jacobsmarkt en (nu nog) de Sint-Andriesstraat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.