Nieuws Antwerpen Ook ondernemers kunnen last hebben van allergieën

Ook ondernemers kunnen last hebben van allergieën

Ook ondernemers kunnen last hebben van allergieën

Apotheker Dieter Bracke

Apotheker Dieter Bracke

Allergieën kunnen ons levenscomfort aanzienlijk inperken. Heel wat mensen herkennen de symptomen niet en zijn er zich soms niet van bewust dat ze aan een allergie lijden.

Dieter Bracke, apotheker bij de Antwerpse apotheek De Kroon in de Brederodestraat, merkte een aantal maanden geleden dat hij veel mensen over de vloer kreeg met allergiesymptomen.
“Regelmatig worden voor allergieën enkel geneesmiddelen voorgeschreven die de klachten verminderen en wordt te weinig gekeken naar de oorzaak. Daarom besloot ik om een informerende website over allergieën op te zetten”, verklaart de apotheker. Iets meer dan drie maanden later is de 30 000ste unieke bezoeker op www.levenmeteenallergie.be gepasseerd.

Dat er een behoefte is aan objectieve informatie over allergie, bewijst het succes van deze site.
In België lijdt ongeveer 25% van de bevolking aan een of andere vorm van allergie. De impact ervan op ons dagelijks functioneren wordt vaak onderschat.

Op de site kun je met de allergietester nagaan aan de hand van een aantal bekende factoren of de kans bestaat dat jij allergie hebt. De verschillende blogposts zorgen samen met die allergietest voor de grootste instroom van bezoekers op de site.

Waar veel mensen bij allergie denken
aan gras- of boompollen, ziet apotheker Bracke bijkomstige oorzaken die aan de basis liggen van dit probleem. “Onze jachtige levensstijl, onze voeding, de luchtkwaliteit, de inname van antibiotica,… Allemaal factoren die een invloed kunnen hebben op het ontstaan van allergieën”, aldus de apotheker.

Dieter Bracke staat in voor de wetenschappelijke benadering van de site. Voor de logistiek en promotie wordt hij bijgestaan door C&C dat in het verleden al belangeloos projecten van de Vlaamse Federatie Palliatieve Zorg ondersteunde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.