Nieuws Antwerpen Oostenrijkers nemen Cmosis over

Oostenrijkers nemen Cmosis over

Oostenrijkers nemen Cmosis over

lucHet Oostenrijkse technologiebedrijf AMS heeft de aandelen overgenomen van Cmosis, een geavanceerde specialist in beeldsensoren. De overname komt relatief onverwacht want Cmosis was nauwelijks een jaar geleden gekocht door het Amerikaanse investeringsfonds TA Associates. De Amerikanen lieten toen uitschijnen dat de overname van Cmosis een eerste stap was om nog meer Europese technologiebedrijven over te nemen.

Cmosis heeft meer dan 110 personeelsleden en boekt dit jaar vanuit Berchem een omzet van ongeveer 60 miljoen. Dat is flink wat meer dan in 2014 toen “slechts” 54,9 miljoen gehaald werd.in 2014.

AMS positioneert zich als halfgeleiderontwikkelaar op de automarkt als een rechtstreekse concurrent van met Melexis concurreert. De overnameprijs voor Cmosis werd op 220 miljoen euro vastgelegd.

Kirk Laney, de CEO van AMS, noemt Cmosis in een mededeling “zeer complementair voor zijn sensorportfolio en een grote stap in zijn groeistrategie voor sensoroplossingen”. Cmosis maakt beeldsensors voor industriĆ«le toepassingen en medische toepassingen en is de producent van de beeldsensoren voor de camerafabrikant Leica.

Volgens de mededeling zal Cmosis ook in 2016 in hetzelfde tempo blijven doorgroeien. “We zullen de technische en operationele expertise van AMS als hefboom kunnen gebruiken en genieten van hun wereldwijde toegang tot potentiĆ«le klanten om ons volledige potentieel te realiseren”, laat Luc De Mey, de CEO van Cmosis van zijn kant horen. De Mey is genomineerd voor de Trends Manager van het Jaar 2016.

Foto: Luc De Mey

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.