Nieuws Antwerpen Open Coffee wordt Open Wine in Brecht

Open Coffee wordt Open Wine in Brecht

Open Coffee wordt Open Wine in Brecht

BRECHT – Er start weer een nieuw Open Coffee seizoen, waarbij ondernemers mekaar in een informele sfeer kunnen ontmoeten en hun zakelijk netwerk kunnen uitbreiden. SBB Accountants & Adviseurs organiseert samen met Unizo deze Open Coffees in Hoogstraten. De eerste van het nieuwe seizoen wordt omgedoopt tot Open Wine en vindt op een avond plaats in Brecht.

“Het leek wel fijn om het eens anders aan te pakken”, meent medeorganisator Jef Franck. “We hebben er voor een keer een Open Wine van gemaakt, om een boeiend project in de kijker te zetten van 5 ondernemers die in Zuid-Afrika samen een wijngaard hebben gestart.”

Die 5 ondernemers hebben hun krachten gebundeld onder de naam Olivedale. In het Zuid-Afrikaanse dorp Swellendam hebben ze enkele jaren geleden een ongerept stuk land aangekocht van 20ha. In 2012 zijn er de eerste wijnstokken aangeplant. Zopas is er voor de vierde keer geoogst. Olivedale wil zijn wijnen nu in België aan de man brengen en daar biedt deze Open Wine een kans toe.

“Het is ook een mooi verhaal van gelijkgestemde ondernemers die zich samen hiervoor hebben geëngageerd”, vertelt Jan Oprins van Olivedale. “Je moet mekaar vertrouwen en op elkaar kunnen rekenen, want het is een fikse investering, die bovendien de eerste 10 jaar niets opbrengt. We zijn dan ook nog gestart op een plaats die traditioneel geen wijstreek is. Nu komen er wel wijnboeren bij.”

Bio-wijnen

Omdat er al veel wijnen op de markt zijn, ook uit Zuid-Afrika, heeft Olivedale gekozen voor een niche, namelijk bio-wijnen. De 5 ondernemers, die zelf liever in de schaduw blijven, laten je tijdens de Open Wine proeven van hun wijnen én van de verhalen erachter. Uiteraard is dit slechts een eerste stap in het bekend maken van dit nieuwe project.

“Onze wijnen zijn ook al te koop in Schilde aan de Picardielaan 90 en bij Plantentuin Merksplas aan de Ossenweg”, weet Jan Oprins.”Daarnaast zijn er ook al overeenkomsten met wijnverdelers Pin’Art in Zemst en Wine Moment in het Brusselse. Het zit allemaal nog in de opstartfase.”

Wie de werkdag eens wil afsluiten met een wijntje en met inspirerende ontmoetingen met andere ondernemers, kan terecht in feestzaal Molenhof in Brecht op dinsdag 24 september van 20u tot 22u. Gratis inschrijven kan hier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.