Nieuws Opleiding in het vizier? Laat de subsidiemogelijkheden niet glippen.

Opleiding in het vizier? Laat de subsidiemogelijkheden niet glippen.

Online payment

Opleiding in het vizier? Laat de subsidiemogelijkheden niet glippen.

De paashaas heeft zijn ronde al gedaan. Voor het zoeken naar chocolade eieren ben je dus te laat. Maar opleidingssubsidies vinden, kan je het hele jaar door. Ben je bijvoorbeeld vertrouwd met de werkbaarheidscheques, die in kader van de coronacrisis werden geïntroduceerd? Veel bedrijven laten deze subsidies nog door de vingers glippen, terwijl opleidingen en het welzijn van je medewerkers hand in hand gaan. Ontdek hier de financiële ruggensteuntjes voor jouw bedrijf.

Werkbaarheidscheques

Met werkbaarheidscheques kan je in 2021 als kmo, Vlaamse eenmanszaak of grote onderneming uit de profit- of socialprofitsector investeren in werkbaar werk, in het welzijn binnen je organisatie. De financiële steun kan oplopen tot 10.000 euro, met maximaal 60% subsidie en 40% eigen inbreng. Je project mag maximaal 6 maanden duren.

De cheques kunnen bijvoorbeeld worden aangewend voor de begeleiding en/of opleiding van je werknemers op fysiek, psychologisch en sociaal vlak. Denk bijvoorbeeld aan het financieren van opleidingen zoals Well@Work, Leadership, HR, Sales, IT, Project Management, enz. Een handig overzicht vind je hier.

Heb je als onderneming het plafond van de kmo-portefeuille voor dit jaar al bereikt? Dan kan je eenmalig een verhoging tot 5.000 euro krijgen voor acties die kaderen in het verbeteren van welzijn op werk. Het gaat om projecten die lopen tot en met 31 december 2021.

Kmo-portefeuille

Ook met de kmo-portefeuille financier je opleidingen en/of advies. Elke Vlaamse kmo kan een jaarlijks subsidiebedrag besteden aan deze diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Kleine ondernemingen kunnen rekenen op 30% steun, terwijl een middelgrote onderneming 20% steun kan ontvangen. Het maximale bedrag per jaar bedraagt 7.500 euro.

Vlaams opleidingsverlof

Het Vlaams opleidingsverlof (VOV) kan je vergelijken met het betaald educatief verlof. Een medewerker mag afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen. Het loon van de medewerker wordt gewoon doorbetaald en de werkgever krijgt een forfaitair bedrag van 21,30 euro per opleidingsuur ter compensatie.

Sectorgebonden subsidies

Ook sectororganisaties bieden heel wat aantrekkelijke opleidingssubsidies aan. Vrije beroepsbeoefenaars kunnen bijvoorbeeld aankloppen bij Liberform voor financiële steun, de bouwsector bij Constructiv en de voedingssector bij Alimento. Een handig overzicht vind je hier.

Investeren in je werknemers loont

Een ding staat vast: corona of niet, blijf werken aan de professionele versoepeling van je werknemers. Zij halen er energie en plezier uit, en als bedrijf pluk je daar de vruchten van. Met ondersteuning van subsidies wordt dit bovendien een haalbare kaart.

Wil je meer info over opleidingen en aanvraagprocedure in het kader van werkbaar werk? Zin om aan de slag te gaan? Bekijk zeker deze pagina rond werkbaarheidscheques voor meer informatie en de opleidingen die hiervoor in aanmerking komen.

NCOI Learning helpt je onderneming levenslang leren, en dat met meer dan 30 jaar ervaring, een netwerk van 750 ervaren docenten en meer dan 1.500 diverse en gespecialiseerde opleidingen per jaar.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.