Nieuws Antwerpen ORA Liften werkt tegen de klok van 31 december

ORA Liften werkt tegen de klok van 31 december

ORA Liften werkt tegen de klok van 31 december

liftjeDit worden ongetwijfeld nog heel drukke maanden voor ORA Liften. Eind dit jaar vervalt immers de termijn voor de vereiste aanpassing van de liften die gebouwd werden tussen 1958 en 1984. Indien de lift niet aangepast wordt riskeren de eigenaars zware boetes.

ORA Liften heeft die uitdaging al veel eerder zien aankomen. Het bedrijf uit Wilrijk heeft in dit opzicht zijn personeelsbestand onafgebroken verhoogd en ook logistiek een aantal samenwerkingsakkoorden gemaakt met leveranciers. Om de toegangsmogelijkheden tot de vestiging aan de Koornbloemstraat te vergemakkelijken werd bovendien het aanliggende pand naast ORA Liften aangekocht.

ORA Liften bestaat vandaag 34 jaar en is sterk gespecialiseerd in het onderhoud, de controle, de modernisering en de depannage van liften. Of hoe het bedrijf op die manier middenin de wettelijk verplichte ombouwproblematiek van liften zit. “Wij zijn nu eenmaal gespecialiseerd in het onderhouden en het aanpassen van liften volgens de nieuwste veiligheidsrichtlijnen,” zegt Jan Van Goethem. Ondertussen is het vandaag effectief alle hens aan dek bij het bedrijf. De vervaldata voor de vereiste aanpassingen komen nu eenmaal steeds dichterbij en het is zaak om de agenda’s zorgvuldig te plannen. “We krijgen vandaag elke dag aanvragen binnen om de liften aan te passen.”

Met zijn ligging in Wilrijk is ORA Liften alvast geografisch uitstekend gepositioneerd om de klanten in de brede Antwerpse regio te bedienen. “We zitten hier vlakbij de autostrades.”

ORA Liften is in 1982 opgezet door de vader van Jan Van Goethem, Karel. Die had de stiel geleerd bij Daelemans Liften en waagde zich na verloop van tijd als zelfstandige op de markt. Met veel succes. Karel Van Goethem opereerde toen nog vanuit Antwerpen (Falconplein) en de Linkeroever. Toen de zaken begonnen te evolueren diende ORA Liften te verhuizen naar een ruimere setting in Berchem. In 2000 diende het bedrijf opnieuw te verhuizen om meer ruimte te creëren. Er werd toen gekozen voor Wilrijk waar het sindsdien almaar sneller ging.

In die versterkte groei van de markt is ORA Liften overigens nog altijd op zoek naar bijkomende vaklui.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.