Orbid neemt Manuware over

orbidjeManuware uit Kortrijk overgenomen. Orbid is destijds onder het initiatief van de werkgeversfederatie Agoria gegroeid uit het samengaan van drie vzw's. Orbid heeft in dit opzicht dan ook nog vestigingen in Antwerpen en Geel.

Als dienstenbedrijf is Orbid gespecialiseerd in de ondersteuning van IT, HR, werving en selectie, strategie en procesverbeteringen. Het bedrijf oriënteert zich in dit opzicht vooral naar KMO's. De groep stelt zo'n 80 mensen tewerk.

De overname van Manuware past perfect in de langetermijnopties van Orbid. Ook Manuware heeft immers een ruim klantenbestand opgebouwd onder KMO's. Het bedrijf had daarbij vooral veel succes met zijn ERP-pakket Batchbird, een geïntegreerd softwaresysteeem ter ondersteuning van bedrijfsprocessen van industriële meng- en verpakkingsbedrijven in de chemie.

"Onze prospecten gaven ons telkens een uiterst positieve feedback over onze oplossingen voor de mengchemie maar ze gaven ook aan dat de kleinschaligheid van Manuware hen er van weerhield om een order te tekenen", zegt Kristof Van Ackere van Manuware.

Van Ackere stelt daarom "dat we best beseften het potentieel van onze oplossingen niet alleen te kunnen realiseren. Enkel binnen een financieel sterk IT-bedrijf met oa. een 20 man sterke afdeling development zouden we onze innovatieve oplossingen kunnen koppelen aan een solide bedrijfsstructuur. Bedrijven uit de mengchemie kunnen nu op lange termijn voordelen halen uit BatchBird."

Jan Verfaellie, de ceo van Orbid gaf van zijn kant aan "dat de overname van Manuware pas in de bedrijfsstrategie om zelf verder te groeien en bedrijven te ondersteunen in hun groei. De sector en de type bedrijven passen perfect in ons segment en onze devolopment afdeling is perfect geschikt op de verdere uitbouiw van BatchBird te garanderen."