Red Dot Award voor Orfit Industries

Orfit Industries krijgt Red Dot Award voor innovatie in radiotherapie

WIJNEGEM - Het Wijnegems familiebedrijf Orfit Industries heeft een Red Dot Product Design Award gekregen voor de ontwikkeling van hun Aerial Couch Top. Dat is een innovatieve, zelfdragende behandeltafel die gebruikt kan worden bij radiotherapie.

“Samen met de recente investering van 10 miljoen in onze nieuwe productiesite waar we composietproducten ontwikkelen en maken, onderstreept de Red Dot Design Award 2023 onze innovatiestrategie en bevestigt het aan onze partners, distributeurs en eindklanten dat innovatie in ons DNA ingebed is", reageert CEO Steven Cuypers op de erkenning.

“Met de Aerial Couch Top willen we meebouwen aan de radiotherapie van de toekomst. Hoewel protontherapie een relatief grote investering vraagt, wordt er veel onderzoek gedaan naar hoe dit proces vaker kan ingezet worden. Om deze evolutie waar te maken, dienen diverse medische actoren hun steentje bij te dragen. Zo ook Orfit Industries. Deze productinnovatie ondersteunt onze ambitie om via onderzoek & ontwikkeling bij te dragen aan meer efficiënte en accurate technologie zonder in te boeten op het comfort van de patiënten”, licht Emilie Cuypers, Product Manager Radiation Oncology bij Orfit toe.

“De groei die we als familiebedrijf tot op vandaag hebben doorgemaakt, hadden we nooit kunnen realiseren zonder innovatie als sleutelelement. Door de inzet van de meest recente technologieën in ontwikkeling en productie, het juiste talent en een voortdurende zoektocht naar de volgende stap, volgen we onze missie waarin we de best mogelijke thermoplastische oplossingen ontwikkelen en beschikbaar maken voor zoveel mogelijk patiënten wereldwijd”, besluit CEO Steven Cuypers.

Emelie en Steven Cuypers

Orfit Industries produceert al sinds 1991 medische hulpmiddelen. Wat begon met de ontwikkeling en productie van thermoplastische maskers groeide uit tot een internationaal familiebedrijf actief in drie nichemarkten. De voornaamste daarvan is die van positionerings- en immobilisatiesystemen die gebruikt worden bij de behandeling van kankerpatiënten. Hun producten worden wereldwijd in 100 landen gebruikt.

Toch blijft het bedrijf 100% Belgisch. Intussen bereid de derde generatie van de familie Cuypers zich voor om het bedrijf te leiden.