Nieuws Antwerpen Organi haalt Atlas Copco binnen als klant

Organi haalt Atlas Copco binnen als klant

Organi haalt Atlas Copco binnen als klant

organiOrgani heeft een contract afgesloten met Atlas Copco Power Tools Distribution. Het IT-bedrijf uit Wilrijk is gespecialiseerd in de automatisatie van administratieve processen.

De sector van de logistieke dienstverlening is sterk geëvolueerd. Expediteurs, distributeurs en douanekantoren worden almaar veeleisender. Uit een recent onderzoek blijkt bovendien dat zes op tien exporterende bedrijven al eens problemen had met de douane bij de aangifte van een zending. Dat resulteert in tijd- én financieel verlies.

Atlas Copco Power Tools Distribution (PTD) is een belangrijke speler in de sector. Het distributiecentrum in Hoeselt is een onderdeel van de grote Atlas Copco groep, wereldleider in het leveren van industriële productiviteitsoplossingen.

In zijn zoektocht naar een competitive edge, naar manieren om zijn operaties winstgevender te maken en zijn klanten een meerwaarde te bieden, investeert PTD fors in het vereenvoudigen en automatiseren van zijn processen: douaneaangiften, shippinginformatie, truckregistratie, proof of delivery…

“Anderzijds investeren we ook in betrouwbare levertijden voor onze eindklanten. Door alle data die we binnenkrijgen naar hen terug te koppelen. Als we bijvoorbeeld bericht krijgen van onze forwarder dat een pakket niet op tijd in de hub in Stuttgart is geraakt, is het belangrijk dat onze klant niet zelf moet bellen om te vragen waar zijn pakket blijft. In B2C is iedereen dat al gewoon. Je krijgt een sms of e-mail in elke etappe van het proces. Maar in B2B is dat nog veel minder het geval. Wij proberen die stap te zetten”, zegt Steven Van Riel, IT Manager bij Power Tools Distribution.

En om die stap te zetten, ging PTD concreet op zoek naar een nieuw elektronisch aangiftesysteem voor alle douaneformaliteiten. Na een tender koos PTD uiteindelijk voor OLS Customs van Organi, een systeem voor de automatisering van aangiften.

“De prijs-kwaliteitsverhouding was natuurlijk een doorslaggevende factor in onze beslissing. Maar ook het feit dat Organi ons verzekerde dat het alles kon ontwikkelen wat we nodig hadden, zelfs als het op dat moment nog niet bestond. Andere leveranciers waren minder flexibel om te beantwoorden aan onze behoeften”, zegt Steven Van Riel.

Sinds 1977 is Organi, als autonoom IT-bedrijf, gespecialiseerd in totaaloplossingen (software, hardware én diensten) voor middelgrote ondernemingen die groei en efficiëntie nastreven. De focus ligt op het automatiseren van alle administratieve processen binnen 4 marktsegmenten (gerechtsdeurwaarders, accountantskantoren, handelsbedrijven en logistieke dienstverleners).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.