Nieuws Antwerpen Oude glorie met nieuwe glans in Wilrijk

Oude glorie met nieuwe glans in Wilrijk

Oude glorie met nieuwe glans in Wilrijk

Na meer dan 30 jaar verval en verwaarlozing herrijst uit de ruïne van het eeuwenoude kasteel Hof Ter Beke een nieuwe plek voor feesten en evenementen:  Salons van Edel. Verborgen naast de A12 in Wilrijk, in een oase van groen, bieden het gerenoveerde kasteel en koetshuis ruimte en sfeer voor alle soorten gezelschappen en gelegenheden.

“Het kan voor ons zowel bescheiden en discreet als groots en spectaculair. We kunnen onze zalen opdelen of allemaal openzetten en onze keuken is voorzien op 1 tot 1000 gasten”, zegt Tom Debrabandere, manager Salons van Edel.

Het oude kasteel Ter Beke in Vlaamse neorenaissance stijl staat op fundamenten uit de 14de eeuw. Het is een plek met veel geschiedenis, grandeur, klasse en verhalen die de voorbije jaren vooral over het verval ervan gingen. Nu heeft het gerenoveerde Hof ter Beke een nieuwe bestemming.

Salons van Edel bestaat uit het gerestaureerde kasteel en de koetshuizen met telkens twee verdiepingen die met elkaar verbonden zijn via een nieuw gebouw dat gedeeltelijk een keuken en sanitair blok en deels een wintertuin met diverse mogelijkheden omvat.

De gelijkvloerse verdiepingen bestaan uit een restaurant in de hoektoren en feestzalen. Op de eerste verdiepingen en de tweede verdieping van de koetshuizen zijn nog meer feest-, congres- of seminariezalen.

Salons van Edel zijn zo ingericht dat heel het kasteel als locatie voor een feest of event kan worden opengezet of opgedeeld in kleinere zalen en vertrekken voor beperktere gezelschappen.

Horeca-ondernemer Peter Van Hulle heeft het pand in erfpacht van het Antwerps stedelijk vastgoedbedrijf AG Vespa. Van Hulle is zaakvoerder van Alfafoods dat Salons van Edel en Park Steytelinck uitbaat. Daarnaast leidt hij Deltafoods NV (horecazaken Lux, Món, Nautiv en Festiv) en High Stars Company (immobiliën).
AG Vespa en het district Wilrijk investeerden samen in de heraanleg van het openbaar domein en de parkeerfaciliteiten.

Op 29 januari openen Salons van Edel met een zondagbrunch en op dinsdag 14 februari kan je er Valentijn vieren.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.