Nieuws Antwerpen Oude koekjesfabriek wordt gedeelde werkruimte.

Oude koekjesfabriek wordt gedeelde werkruimte.

Oude koekjesfabriek wordt gedeelde werkruimte.

Vanaf september komt er in Merksem een nieuwe eigen werkruimte voor zelfstandigen, freelancers en kleine ondernemingen.
De voormalige koekjesfabriek in de Komiteitstraat wordt momenteel omgebouwd tot een gedeelde werkruimte met 50 werkplaatsen, vergaderruimtes en een overdekt ontmoetingsplein. De koekjesfabriek stond al een tijdje leeg en leek de initiatiefnemers uitermate geschikt om in te richten als ruimte om gedeeld te werken.

De initiatiefnemers, Katrien Beyers en Hans Mathieu, die vandaag de K85 coworking ruimte in Ekeren uitbaten, willen hiermee een antwoord bieden aan het nijpende tekort aan flexibele werkruimtes ten Noorden van Antwerpen. De K85 werkplek verdwijnt trouwens als gezamenlijke werkplek. De mensen die er nu werken verhuizen naar Merksem en het pand in Ekeren staat te koop.
“Veel jonge ondernemers zijn overtuigd van de meerwaarde die werken vanuit één gemeenschappelijk kantoor in de eigen buurt hen biedt. Maar in de noordrand van Antwerpen is het aanbod schaars”, zegt Hans Mathieu.  “Dat het model werkt weten we, K85 in Ekeren is al meer dan 2 jaar volzet”. Het gaat vooral over activiteiten in de media- en de consultancysector, zoals videoproductie, IT consultancy, onderzoek en software development.
“Door sterk in te zetten op verbinding tussen de verschillende leden en de buurt hopen we zowel het lokale ondernemerschap als de onderlinge samenwerking te stimuleren”, aldus Katrien Beyers.
Het industriële gebouw beschikt over verschillende kleine kantoortjes die verbonden zijn door een overdekt binnenplein. “Binnenkort wordt dit plein een groene oase. We gaan ervoor zorgen dat onze leden hier graag blijven hangen, in gesprek gaan en zo elkaar kunnen inspireren.”
Leden zijn welkom vanaf september, maar in het najaar zijn nog enkele structurele aanpassingen aan het gebouw gepland. Officiële opening voorzien begin 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.