Nieuws Antwerpen Oude Postkantoor wordt foodie heaven “Mercado”

Oude Postkantoor wordt foodie heaven “Mercado”

Oude Postkantoor wordt foodie heaven “Mercado”

mercadoDe benedenverdieping van het oude postgebouw op de Antwerpse Groenplaats wordt dit najaar omgetoverd in een food hall:  Mercado. De Foodhallen in Amsterdam-West, Boqueria in Barcelona en Holborough Market in Londen dienen als inspiratiebronnen.

Met een mix aan laagdrempelig hip streetfood, premium producten en  smaakvol eten uit alle windstreken beoogt Mercado dé culinaire hotspot en ontmoetingsplek te worden. Maar er zal meer te beleven vallen dan alleen eten. Terwijl Mercado de foodmarket omvat, zal Supermercado plaats maken voor (popup) kunst, mode en events.

Het Antwerpse NV Congé is het creatieve brein achter de vormgeving, styling, exploitatie en communicatie van de foodmarket die een zuiderse en feestelijke marktsfeer naar Antwerpen wil brengen. Zo krijgt het verlaten gebouw een nieuw invulling, al zeker tot de geplande werken aan de Groenplaats starten.
Het oorspronkelijk gebouw dateert van begin 16de eeuw. In 1878 werd het Hoofdkantoor van de Posterijen Antwerpen ondergebracht in het intussen heropgetrokken bouwwerk in neoclassicistische stijl.  Vorig jaar verhuisde het postkantoor naar de Eiermarkt.

Fico, Flanders Investment Company, is sinds 2015 eigenaar van het 20 000 m2 gebouw. Vandaag stelt Fico dit tijdelijk ter beschikking voor Mercado. Na een grondige verbouwing is het de bedoeling om het pand op te vullen met horeca, kantoren, boetieks en luxeappartementen. Naar de toekomst toe wil Fico bekijken of Mercado een permanente thuis kan krijgen in het inmiddels beschermd monument waar niet aan de gevel mag worden geraakt. Mercado zal de originele lokettenzaal behouden, de oude postlokketten inrichten als eetplekjes en de zijbeuken worden wandelgangen.

“Een initiatief als dit kan ik alleen maar aanmoedigen”, zegt een enthousiaste Rob Van de Velde, schepen van ruimtelijke ordening, erfgoed en groen. “De ruimte biedt mogelijkheden voor start-ups en mensen die gepassioneerd met eten bezig zijn. Antwerpen zal er met Supermercado een prachtige trekpleister bij krijgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.