Marc Schijvaerts – PeopleWare

Out of Office – Marc Schijvaerts (PeopleWare): “Zuiden van Spanje voelt als thuis”

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Vandaag geeft Marc Schijvaerts van de Lierse softwareontwikkelaar PeopleWare een antwoord op de vragen.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Ik heb verre reizen altijd afgewisseld met Europese reizen. Hoe fantastisch en fascinerend andere continenten en landen zoals Costa Rica, Zuid-Afrika, Indonesië of Thailand ook zijn, een quarantaine wil ik het liefst uitzitten op een plaats die aanvoelt als thuis. We hebben in het zuiden van Spanje, dicht bij Marbella, een tweede verblijf. Het impressionante uitzicht op Gibraltar, de bergen en de Middellandse zee en natuurlijk het aangename weer gaan absoluut niet aanvoelen als een quarantaine.

En waar gaat (of ging) de vakantie deze zomer heen?

Vorig jaar was opnieuw het jaar waarin een verre reis had moeten plaats vinden. Die is er niet gekomen, en ook dit jaar zullen we verstek moeten geven. Ondertussen zijn mijn twee dochters afgestudeerd en wordt het nog moeilijker om een verre reis te plannen met het gezin. Singapore en IJsland prijken met stip op mijn bucket list. Ik heb een oldtimer waar we eigenlijk veel te weinig mee rijden. Elk jaar zeggen we dat we volgend jaar meer gaan toeren, maar jammer genoeg gebeurt dat veel te weinig.

Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?

Ik kan van heel wat muziekgenres genieten, en die zijn nogal best uiteenlopend. Maar er is geen enkele artiest waar ik echt voor in de rij zal gaan staan. Bovendien heb ik werkelijk een bloedhekel aan aanschuiven. De enige momenten dat ik met plezier in de rij zal gaan staan is ’s zondags bij de bakker om overheerlijk ruikende verse pistolets te kopen, of ’s winters aan de skilift.

Op welke sportprestatie ben je stiekem jaloers?

Alhoewel ikzelf redelijk sportief ben, is er geen enkele sport die ik van nabij volg. Het gebeurt wel eens dat vrienden en collega’s in hevige discussies verwikkeld zijn over de prestaties van voetballers of wielrenners. En dan voel ik me als een koe die voor de eerste keer een trein ziet. Best wel atypisch denk ik dan, maar gelukkig heb ik andere interesses.

Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

Remote work is dankzij Corona helemaal ingeburgerd. Zelf de non-believers moeten toegeven dat het in bepaalde omstandigheden heel goed of zelfs beter werkt. We willen daar binnen PeopleWare maximaal rekening mee houden door een werksituatie te creëren die op maat is gemaakt van elke medewerker. We hebben hier al heel goed over nagedacht en in de komende weken zullen we dit concreet vorm gaan geven.

In september start ik dan weer met een avondcursus Spaans voor gevorderden. Normaal startte deze cursus in het voorjaar van 2020, maar wegens de alom bekende reden werd die telkens uitgesteld. Hier moet ik opnieuw wat aandacht aan besteden om mijn taalvaardigheid terug wat op niveau te krijgen.

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

Ik heb een grote bewondering voor al die ondernemers die nooit in de pers komen, waar niet over geschreven wordt, maar die fantastische dingen realiseren. Ik kom er gelukkig heel veel tegen, vaak in een informele en niet professionele sfeer. Het zijn ondernemers die low profile blijven en tegelijkertijd een gigantisch track record hebben. Het zijn authentieke ondernemersverhalen, gegroeid uit passie en talent. Ze komen in alle leeftijden, van ervaren rotten tot twintigers die helemaal in de online space een business hebben opgestart waar de meesten onder ons niet eens het bestaan van kennen. De verhalen van zulke mensen boeien me enorm.

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

Ik ben nogal ouderwets op dit vlak. Een afspraak verzetten doe ik niet zomaar, tenzij er een zeer gegronde reden is, en dan nog. Maar door wat te schuiven echter, zak ik met heel veel plezier af naar Numerus Clausus in Lier. Het is een eerder klassieke Franse keuken, zonder al te veel franjes, waar de pure smaken van de producten overheersen. En met een overheerlijke wijnkaart. Absoluut een aanrader.