Afbeelding2

Out of Office met Gita Van den Boer: Californische kusten, Mediterrane menu’s en soep uit Sint-Niklaas

LINKEROEVER, MELSELE - Tijdens de vakantieperiode zijn ook heel wat ondernemers ‘out of office’. We nemen daarom graag poolshoogte van hun zomerse activiteiten. CEO Gita Van den Boer woont in Linkeroever en heeft een eigen zaak in Melsele (Beveren). Met Chalo wil ze authentieke Indische Chai-thee wereldwijd op de markt brengen. Maar bij een eventuele ontmoeting met Starbucks-CEO Howard Schultz houdt ze het op koffie.

Wat was je eerste vakantiejob?  

"Ik werkte als schoonmaakster in een bejaardentehuis. Zo kon ik werken combineren met een gezellige babbel met de bewoners. Ik hecht nog steeds veel belang aan sociaal contact, met klanten, partners, ambassadeurs en ons team. Mensen en hun verhalen geven me energie. Die Duracell-batterij opladen om te blijven gaan, dat is zo belangrijk voor mij!"

Wat staat er deze zomer bovenaan jouw bucketlist?  

"Een roadtrip met mijn zesjarige tweeling in onze eigen Chalo-camionette. We trekken erop uit om vrienden op vakantie te gaan bezoeken op verschillende plaatsen in Frankrijk. Dan reizen we door naar onze eindbestemming Barcelona, waar we een weekje een stacaravan huren naast onze buren in Linkeroever. Tijdens onze reis wil ik genieten van het samenzijn en mijn kindjes de Mediterrane keuken en natuur laten ontdekken."

"Tegelijk ga ik ook een paar uurtjes per dag werken, want ik ga potentiële partners bezoeken. Het is een ambitieus plan, en het zal de eerste keer misschien niet zo evident zijn, maar ik heb er veel goesting in! Het zou een leuke jaarlijkse traditie kunnen zijn: een roadtrip richting onze Chalo-markten."

Als jij ‘out of office’ bent, waar hebben we een goede kans om jou aan te treffen?  

"Sowieso 'always close to the water'. De beweging, het geluid en de geur van water trekken me aan. Of het nu de Schelde achter de hoek is, de zee of een rivier door de stad: ik kan er uren naar staren."

"Mijn grote droom is om goed te kunnen surfen. Ik tel af naar het moment waarop ik mijn kindjes mee op surfkamp kan nemen! Het heerlijke contrast tussen de stilte en de rust wanneer je naar de golven peddelt en de grootsheid en de kracht van de oceaan: het is een ultieme ervaring die ik ze heel graag wil meegeven."

Waar staat het vakantiehuis van jouw dromen?

"Aan het strand van het authentieke dorpje Cayucos in Californië. In dit kleine dorpje staat de tijd stil. Ik heb er voor de eerste keer in mijn leven gesurft. De stuwing van de golven, het eindeloze water - uiteraard - en de zon aan de horizon... Wat een ervaring! Cayucos is een van de kleinste en minst toeristische haltes aan de legendarische Route One van Los Angeles naar San Francisco. Een hotel, een restaurant, wat antiquairs en kunstgalerijen: meer niet."

 

Cayucos, Californië. Foto World Atlas

Welke plek in Oost-Vlaanderen krijgt jouw voorkeur op TripAdvisor?

“Goh, dat zijn er heel wat! Maar voor mij springt Soep&Zoet van Eva Van Osselaer er toch wel bovenuit. Nu ze verhuist zijn naar het groen, staat haar prachtige zaak en lekker gezonde concept bovenaan onze lunch list.”

Met welke ondernemer zou je graag eens tafelen deze zomer?

“Ik zou het geweldig vinden om eens een koffie te drinken met de enige echte Howard Schultz. Zijn vader raakte na een arbeidsongeval werkloos zonder recht op een uitkering. Toen hij in 1982 aan het hoofd kwam van een kleine keten van elf Starbucks-koffiebars, creëerde hij een bedrijf dat goed voor haar mensen zorgt.”

“Zijn drang om impact te maken op individuen en de samenleving deed hem een van de grootste merken ter wereld uitbouwen. Net daarom is hij een voorbeeld voor mij. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich omringd heeft, hoe hij groeipijnen opving, of wat hij achteraf anders zou hebben gedaan om zijn droom waar te maken. Het zou alleszins een fijn gesprek zijn!”