Foto: Philip Van Dijck Foto: Philip Van Dijck

Out Of Office met Philip Van Dijck van AccountingTeam: “Wij wonen op een plek waar we eigenlijk voortdurend een vakantiegevoel hebben”

Philip Van Dijck is medevennoot van het bedrijf AccountingTeam, dat recent nog onderdeel werd van de PIA Group. De Antwerpse ondernemer doet zijn werk met passie, maar vindt het ook belangrijk om er af en toe eens een paar weken tussenuit te gaan. “Vakantie nemen als ondernemer is gewoon ontzettend belangrijk. Je moet je rust vinden en kunnen ontkoppelen van het werk”, zegt hij.

Dag Philip. Zit er dit jaar voor jou een reisje in?

"Mijn partner en ik hebben een huis in Spanje aan De Costa Blanca. Dat is echt onze tweede thuis, en we proberen daar toch zo’n zes keer per jaar naartoe te gaan. Deze zomer gaat het wat moeilijker zijn om daar te geraken, omdat mijn vrouw momenteel in minder goede gezondheid verkeert. We moeten eerst nog groen licht krijgen van de specialisten. We zijn het er wel allebei over eens dat gezondheid natuurlijk voor gaat, daarmee dat ik het zeker niet erg vind om de rest van de zomer hier in België te spenderen."

Hoe ziet zo’n reis eruit wanneer jullie naar de Costa Blanca gaan?

"We gaan daar met de auto naartoe aangezien onze hond meegaat en ik niet zo graag vlieg. De laptop gaat ook mee, aangezien ik geen zes weken kan verdwijnen van het werk. Eerst probeer ik dan wel goed uit te rusten, maar in de tweede helft haal ik ’s ochtends mijn laptop wel boven om te werken en meetings bij te wonen. Eigenlijk werkt dat heel goed voor mij. In de namiddag kunnen mijn partner en ik dan nog iets leuks te gaan doen."

Hoe belangrijk is vakantie voor jou?

"Vakantie nemen als ondernemer is gewoon ontzettend belangrijk. Je moet je rust vinden en kunnen ontkoppelen van het werk. De voorbije maanden is dat er dus nog niet echt van gekomen. We proberen er links en rechts wel eens even tussenuit te gaan. Onlangs zijn we bijvoorbeeld naar Berlijn geweest voor een paar dagen. Dat is altijd heel leuk, maar toch een groot verschil met een vakantie van een paar weken."

Waar doe je hier in België om tot rust te komen?

"Wij wonen eigenlijk al op een locatie waar we continu een vakantiegevoel hebben. Wij hebben vanop ons terras langs het jaagpad zicht op het Albertkanaal, en zien zo regelmatig wandelaars, fietsers, binnenschepen, plezierboten en jetski’s voorbij komen. Voor de rest is Antwerpen tout court een mooie stad. We gaan ook wel eens naar Zeeland, waar nog relatief weinig vakantiegangers zijn. Het is daar heerlijk: mooie stranden en natuur, en rustige wegen om te fietsen."

“Ons huis in Spanje ligt op de bergen met zicht op zee, een ideale combinatie”

Philip Van Dijck

Als je nu moet kiezen: een citytrip, een kampeervakantie of een strandvakantie?

“Gaan kamperen is echt niks voor mij en mijn partner. Misschien moet ik het eens proberen om uit mijn comfort zone te gaan, maar het woord comfort is daar eigenlijk vooral belangrijk voor mij (lacht). Een citytrip hoeft niet perse in de zomer, dat doe ik eigenlijk eens graag doorheen het jaar als ik een paar dagen vrij heb. Als wij onderweg zijn naar ons huis in Spanje, proberen wij onderweg ook te stoppen bij steden om daar eens op bezoek te gaan.

Ons huis in Spanje ligt op de bergen met zicht op zee, een ideale combinatie. Ik hou wel van het strand, maar niet om daar continu te gaan bakken en braden. Ik ga eerder naar daar om eens te gaan wandelen, op de zee met een boot te varen en te snorkelen, of met de jetski.”

Met welke ondernemer wil jij deze zomer eens gaan terrassen?

“Aangezien ik elke dag met ondernemers werk, kom ik er sowieso heel veel tegen. Eenmanszaken, KMO’s, freelancers,… ze inspireren mij eigenlijk allemaal stuk voor stuk. Wij adviseren vanuit AccountingTeam momenteel een duizendtal ondernemers. Het zit vooral in mijn bloed om met de rijke diversiteit aan zelfstandigen om te gaan.”

Kijk je graag tv?

“Ja, en dat is zelfs iets dat mij rust geeft. Na een dag werken met veel meetings is het soms nodig om voor de tv te kunnen ontspannen. Ik kijk vooral naar sport, en meer specifiek wielrennen en voetballen. Ook series kunnen mij wel bekoren. Een klassieker zoals Game Of Thrones werkt zeker ook voor mij. Undercover en Mocro Maffia heb ik ook net gezien, en dat is zeker ook mijn genre. Af en toe kijk ik eens naar een natuurdocumentaire. Op die manier leer ik nog iets bij over andere culturen en werelddelen.”

Wat bestel je op café?

“Ik ben echt een gin-tonic drinker. Op elk terras en restaurant zal ik dat bestellen. Een goed glas wijn smaakt mij ook wel als het bij het eten past.”