Foto: Vincent Hellemans Foto: Vincent Hellemans

Out Of Office met Vincent Hellemans (35) van City Golf: “Tussen de bomen zitten in alle rust is de beste manier om mijn hoofd leeg te maken”

Met City Golf heeft Vincent Hellemans dé ultieme stadsbeleving met een sportieve touch uit de grond gestampt. De Antwerpse ondernemer is intussen al out of office en zit ergens uit te rusten in het westen van Canada, maar zijn beste reis ooit was Vietnam. “Die plek heeft mij echt aangegrepen, zowel positief als negatief”, zegt hij.

Hoi Vincent! Zit er voor jou deze zomer een reisje in?

Ik ga met mijn vrouw naar het westen van Canada, iets wat we al lang wilden doen. Het schijnt daar heel mooi en rustig te zijn. Het plan is om veel te wandelen, enkele nationale parken te bezoeken en in een tipi tent te slapen. Ik kijk vooral uit naar de rust, want voor mij is in het bos zitten echt de enige manier om mijn hoofd leeg te maken en los te koppelen van mijn gsm. Als ik aan het werk ben, krijg ik constant mails, whatsappen, telefoontjes,… het stopt eigenlijk nooit.

Heb je al veel op voorhand gepland, of is er ruimte voor spontaniteit?

Wij maken op voorhand wel een soort van framework van wat we willen doen. Maar het kan zijn dat we ergens zijn en dat we daar blijven als het daar leuk is. Enkele jaren geleden in Japan, besloten we pas een dag op voorhand waar we gingen slapen, omdat we onderweg nog leuke plekken tegenkwamen. Er moet dus wel ruimte zijn voor spontaniteit, maar vooral de combinatie van de twee is leuk.

Waar in Antwerpen kom je tot rust?

Een plek waar ik echt tot rust kom, is het Hendrik Conscienceplein. De Parijse vibe is daar echt waanzinnig. Ik ben ook in die kerk getrouwd, dus daar hangen voor mij ook mooie herinneren aan vast.

Iets waar ik ook enorm van tot rust kan komen, is wandelen met onze hond Maya. Meestal ga ik dan als mensen slapen, en dat is echt mijn ontspanning aangezien ik ’s avonds ook nog aan het werk ben.

Gaat de hond mee naar Canada?

Nee, we willen dat beestje die lange rit niet aandoen. Het is wel de eerste keer dat we ze zo lang gaan moeten missen. Mijn vrouw haar grootvader gaat voor de hond zorgen. Hij heeft zelf jaren honden gehad, dus we weten dat Maya daar in goede handen is.

“Ik ben eigenlijk best gemakkelijk bereikbaar als ik out of office ben. Ik ben niet het type dat zegt dat ze me dan met rust moeten laten”

Vincent Hellemans

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

Ik kan Vietnam heel sterk aanraden. Die plek heeft mij echt aangegrepen, zowel positief als negatief. Om te beginnen is dat natuurlijk een prachtig land. Wat mij vooral aansprak, zijn de gastvrije Vietnamezen. Ze zijn zo vriendelijke en ontvangen je met open armen. Ik heb wel echt de nood om ooit eens iets voor dat land te gaan doen, dat zit echt in mijn hoofd.

En waarom specifiek Vietnam?

Daar hangt een klein verhaaltje aan vast. Toen we daar in Hanoi waren, had ik een paar Nikes gekocht om te wandelen. Toen we al hadden uitgecheckt om een paar dagen een uitstap te doen, vergat ik ze in de hotelkamer, wat echt balen was. We gingen nog terug, maar ik was ervan overtuigd dat ze intussen wel verdwenen zouden zijn.

Maar een paar dagen later komen wij terug in datzelfde hotel, en voordat ik iets zei kwam de receptioniste naar mij gewandeld met mijn schoenen. Ze waren ook nog eens opgepoetst. De meeste mensen daar zijn arm en kunnen het zich niet permitteren om die schoenen te kopen. Eigenlijk hebben ze de kans om die gewoon mee te nemen, maar ze kunnen dat niet over hun hart krijgen. Het klinkt misschien raar, maar dat greep mij wel aan.

Voor wie neem je tijdens de vakantie je gsm op?

Ik heb de gewoonte om gemakkelijk bereikbaar te zijn, dus eigenlijk voor iedereen. Dit geldt voor personeel, mijn ouders en mijn vrienden. Ik ben eigenlijk niet het type dat zegt dat ze mij gerust moeten laten.

Welk gerecht bestel je als je op restaurant zit?

Ik hou van simpele maar goede dingen. Een videeke dat met liefde is klaargemaakt bijvoorbeeld. Als je proeft dat het vers is en dat er verschillende smaken in zitten, ben ik content.

Een ideale om af te sluiten: wat is je favoriete restaurant in Antwerpen?

Ciro’s is in mijn ogen echt het beste steakrestaurant van de stad. Wanneer het een niveautje hoger mag zeg ik UPTON op het Eilandje. Echt topkwaliteit, en ook jong personeel. Dat kan ik alleen maar supporten.

Foto: Vincent Hellemans
Vincent met zijn viervoeter Maya.