Out of office – Tim Sterckx (ARYX): “Tegen een goed bereide Negroni zeg ik zeker geen neen, met de juiste verhoudingen van gin, vermouth en campari”

ANTWERPEN - Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers 'Out of Office'. Tijd dan om het eens niet over ondernemerschap te hebben maar over andere zaken die een mens bezighoudt. Vandaag: Tim Stercx, samen met David Franck de drijvende kracht achter ARYX, dat bedrijven helpt met het uitzetten van een duurzame digitale strategie.

Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts? 

Voor mijn gezinsleden. Family first, zoveel is zeker. Ik weet dat ze dat op hun beurt ook voor mij zouden doen.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Zonder te willen opscheppen, maar ze moeten zeker eens een kijkje komen nemen in het pand waar ons kantoor gevestigd is aan de Eiermarkt in Antwerpen, met name in De Biecorff, schuin tegenover de Hilton. Op de binnenplaats staat een enorm grote bamboe. Wie in Antwerpen een dagje winkelt of er gewoon als toerist is, kan ik dit verborgen pareltje zeker aanraden.  Ook het Conscienceplein net achter de hoek van ons kantoor op de Eiermarkt is natuurlijk niet te missen.  Het is het mooiste pleintje van Antwerpen en dus eigenlijk ook van België.

Welk tv-programma mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

The Boys op Amazon Prime. In deze reek zijn de superhelden de slechteriken en de gewone mensen proberen die superhelden op te jagen. Het is compleet over the top. Wie het nog niet gezien heeft, moet het zeker een keer proberen met een open blik.

Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?

Een lekker etentje met goeie vrienden. In  hun gezelschap smaakt zelfs een simpel landwijntje als een grand cru.

Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?

Het “leeggoed” naar de glasbol brengen. Pas als het echt de spuigaten uitloopt, steek ik een hele autokoffer vol glas en gaat het richting glasbol. Ik heb eigenlijk geen alibi dat het veraf zou zijn, want die groene en witte bollen staan amper 300 meter van onze deur.

Aan welke huishoudelijke taak heb je een absolute bloedhekel? 

Het “leeggoed” naar de glasbol brengen, dus.

Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?

Tegen een een goed bereide Negroni zeg ik zeker geen neen, met de juiste verhoudingen van gin, vermouth en campari.  Met de juiste kwalitatieve ingrediënten en bitters dus. Verder moet het qua eten voor mij zeker niet vergezocht zijn. Vlaamse kost bijvoorbeeld. En dan denk ik bijvoorbeeld aan  “Balletjes in tomatensaus met selder en puree-aardappelen”, al is dit wellicht minder iets voor de zomer.

Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?

Wees beleefd en heb respect voor iedereen. Het klinkt misschien erg evident, maar het lijken me toch wel erg belangrijke waarden om je kinderen mee te geven… Net als tafelmanieren trouwens.

Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?

Ik ga het niet ver te zoeken en denk daarbij spontaan aan mijn vrouw die interieurarchitect is.  De passie en gedrevenheid die zij aan de dag legt, is inspirerend en bewonderenswaardig.  Verder heb ik enorme bewondering voor Luc Colemont van Stop Darmkanker, die met zijn organisatie een van onze kantoorburen is. Ik ben er zeker van dat hij zonder het te beseffen al veel mensenlevens heeft gered.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

In het Zuiden van Frankrijk, meer bepaald in  Port Grimaud in een huisje aan het water met zicht op de bootjes en in de verte de Middellandse Zee. Ook langer dan 14 dagen lukt me het daar vlot.