Nieuws Antwerpen Out of Office van Bart De Clerck (Com-Fort): ketens vermijden en fan van wandelknooppunten

Out of Office van Bart De Clerck (Com-Fort): ketens vermijden en fan van wandelknooppunten

Out of Office van Bart De Clerck (Com-Fort): ketens vermijden en fan van wandelknooppunten

ANTWERPEN/BOECHOUT – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Nadat Bart De Clerck van het Antwerpse communicatiebureau Com-Fort samen met Joost Houtman het boek ‘De Rest Is Parking’ schreef, is hij deze zomer te zien op ATV over het Antwerps dialect.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“Ja, maar dat ligt niet zozeer aan corona, maar wel aan het feit dat we een nieuwe huisgenoot hebben: een schnauzer van 14 weken oud. Daar zorgen we nu met plezier voor. Normaal stonden ook enkele dagen Lissabon op het programma, maar die tickets gaan we inwisselen. Er is dichtbij huis trouwens nog zoveel te ontdekken, dat je altijd nog last minute in de auto kan stappen. Het onverwachte is vaak het leukste.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“Voor een etentje met goeie vrienden wil ik altijd wel proberen te schuiven in mijn agenda. De simpelste landwijn met vrienden smaakt duizend keer beter dan een dure bourgogne tijdens een verplichte nummer.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Ik probeer sowieso ketens te vermijden. Uit principe koop ik al langer dingen die van niet te ver moeten komen. Spuitwater koop ik van Ordal in Ranst, sauzen (tenzij ik ze zelf maak) komen van bij Manna Foods in Schoten en als ik zin heb in een ijsje is er een lekker adres in de Lange Koepoortstraat, vlakbij mijn kantoor: het venkelijs van Crème Marieke verdient een medaille!”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“Ik ben nu bezig in ‘De Rechtvaardigen’ van Jan Brokken. Het gaat over Jan Zwartendijk die tijdens de Tweede Wereldoorlog als Nederlands consul in Litouwen vele Joden redde. Spannend en écht gebeurd. Daar doe ik het voor.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Ik ben een absolute fan van het systeem van de wandelknooppunten die je in alle Vlaamse provincies vindt. De bijhorende app staat al een hele tijd op mijn smartphone. 10 à 15 kilometer stappen en je hoofd is helemaal leeg.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Gelukkig praat ik al veel met diverse ondernemende mensen. Het hoeft nog niet eens iemand bekend te zijn. Iemand die inspireert en die je positieve energie geeft, daar wil ik altijd eens mee doorbomen.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“‘Waarover men niet spreken kan, daarover moet men zwijgen’, zou Wittgenstein zeggen.”

Wie wenst u wat toe?

“Wie zegt dat hij geen last heeft van corona, neemt een loopje met de waarheid. Ik wens iedereen dus de moed om te veranderen wat je kan veranderen. De wijsheid om te accepteren wat je niet kan veranderen. En het inzicht om het verschil tussen beide te zien. Vraag me niet van wie ik dat gepikt heb, maar ik probeer het wel toe passen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.