Haary Demey

Out of Office van Harry Demey (LDV United): cruisen in Frankrijk en Beerschot-OHL meepikken

ANTWERPEN – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Harry Demey van marketingbureau LDV United begint zijn vakantie pas na de promotiewedstrijd tussen Beerschot en OH Leuven op 2 augustus.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“Absoluut. Ik ben een reiziger en onderneem vaak verre reizen voor een drietal weken. Dit jaar is dat helemaal anders: geen vliegtuig, geen verre reis en vooral geen drie weken. Hooguit een dag of tien, cruisen in Frankrijk en ook netjes de verblijfplaatsen op voorhand reserveren. Dat laatste doe ik anders nooit. Ik moet immers in mijn hoofd op de minuut kunnen beslissen dat ik terug naar huis kan. Maar vertrekken doe ik pas na de finalematch op 2 augustus van Beerschot tegen OHL. Al denk ik niet dat het een echte out of office zal zijn, want de kans is groot dat ik het bedrijf en de uitdagingen waar onze klanten voor staan, niet helemaal zal kunnen loslaten.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“Mijn allerbeste restaurantervaring ooit was bij Azurmendi in Bilbao. Dichter bij huis ga ik voor Dôme sur Mer in Antwerpen, op het terras en met een plateau Fruits de mer Royal voor mij.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“We kopen echt meer in de buurt. Zo hebben we als bedrijf ons materiaal om corona-proof te zijn gekocht bij lokale mensen. Verder wou ik geen plexi of geel-zwarte stickers. We hebben dan erg veel nieuw groen, zoals planten en moswanden, aangekocht bij Ambius uit Aartselaar. Bij hen hebben we ook alles gevonden om onze werkplek én veilig én nog aangenamer te maken.”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“Ik ga nu voor echt beginnen aan Homo Sapiens van Harari. Na vier pogingen moet het nu maar eens een keer lukken.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Ik ga echt tijd maken om van die kleine twee weken verlof te genieten en zoveel mogelijk niets te doen. Niets doen is meer dan oké.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Ik mik hoog: met Thomas Leysen, voorzitter van de raad van bestuur van onder meer Umicore en Mediahuis. Ik zou graag weten hoe hij naar mens en maatschappij kijkt vandaag, los van de madness of the day maar echt op meta-niveau. Met zijn helikopterzicht en bergen ervaring zou zijn mening en visie mij echt interesseren.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Ik zou dan met veel respect Geert Noels vernoemen. Zijn boek Gigantisme heeft mij veel bijgebracht. Ik ben ook fan van zijn opiniestukken. Bovendien is het iemand ‘van bij ons’.”

Wie wenst u wat toe?

“Ik wens elke ondernemer toe dat het economisch bloedbad dat zich volgens mij aankondigt, minder erg zal zijn dan wat nu voorspeld wordt. En dat we als ondernemer goed beseffen dat het niet van hogerhand zal komen, maar dat we dat zelf (samen) zullen moeten doen als ondernemers.”