Petra De Roos

Out of Office van Petra De Roos (LDV United): “Aan tafel met Coco Chanel of Marc Coucke.”

De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Petra De Roos, managing director van LDV United uit Antwerpen, bezorgt ons haar antwoorden vanuit Italië.

Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?

Je mag me wel even laten zitten waar ik nu zit eigenlijk. Le Marche in Italië in B&B Capotorto met veel groen, een zwembadje, een buitenkeuken en een honesty bar. Mag ik nog wel even mijn boekenvoorraad bijvullen voor de quarataine start?

En waar gaat (of ging) de vakantie deze zomer heen?

We houden wel van een beetje roadtrip met wat afwisseling. We zijn gestart in Zwitserland en zitten nu een weekje in Le Marche, Italië. Volgende week staan Venetië & Como nog op het programma. We gokken dat het het rustigste Venteië in jaren zal zijn zo zonder cruiseschepen & drommen Chinese & Amerikaanse toeristen.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Voor een zomers avondje uit zou ik sowieso aanraden om het programma van het OLT (openluchtheater) in het Rivierenhof in Deurne te checken. Een verscholen pareltje in het provinciaal domein met ‘s avonds volop ambiance, maar ook ‘s morgens kan je er (sinds Corona) magische ochtendglorenconcerten bijwonen. Voor overdag zou ik aanraden om de StreetArt app te downloaden voor een paar wandelingen om de schitterende streetart die Antwerpen rijk is te bewonderen.

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

Ik zit volop in de tweede roman van Koen Strobbe “Nachtschuim”. Nadat zijn eerste boek “Hotel Solitude” te lang op mijn nachtkastje gelegen had (ik lees maar kort ‘s avonds) wist ik dat ik het tweede boek wilde houden voor op vakantie om in één ruk door te kunnen lezen. Een wijze keuze blijkt ondertussen, want het is een absolute pageturner. Verder zitten “Nordkapp Stories” van Michael Van Peel,  “Creativity” van John Cleese en “Al is de misdaad nog zo snel” van Christian Frascella nog in mijn koffer. Vakantie is lezen en lezen is vakantie.

Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?

Zwemmen. Maar het kan zijn dat ik me vergis en na 3 lessen besluit dat het niks voor mij is.

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

Als ik de tijd ook nog mag terugdraaien, dan kies ik voor Coco Chanel. De combinatie van haar visie & elegantie in de tijdsgeest waarin ze leefde, maakten haar volgens mij een ongelofelijk boeiende vrouw waar ik graag eens een goed glas wijn mee had willen drinken. Als het wat Dichter bij huis & tijd moet kies ik Marc Coucke. Ik ben benieuwd hoeveel van zijn beslissingen/keuzes “left-“ dan wel “right-brain” gedreven zijn. Hoeveel is doordacht en berekend en hoeveel is op gevoel.

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

Ook al is goed eten absoluut één van mijn favoriete bezigheden, met wie is een belangrijkere factor voor mij dan waar.

Maar Marc: het mag Durbuy zijn voor mij hoor …