Nieuws Antwerpen Overname RTL België door DPG Media en Rossel is rond

Overname RTL België door DPG Media en Rossel is rond

Foto Bart Dewaele

Overname RTL België door DPG Media en Rossel is rond

ANTWERPEN – In juni vorig jaar maakten DPG Media en Rossel, de uitgever van de krant Le Soir, bekend RTL België voor elk de helft over te zullen nemen. RTL België baat verschillende radio- en televisiezenders uit in Franstalig België. De overeenkomst voor de overname is nu rond. Rossel en DPG Media betalen de Duits-Luxemburgse groep RTL 250 miljoen euro.

Dinsdag had de Belgische Mededingingsautoriteit haar goedkeuring voor de overname gegeven, op voorwaarde dat radiozender Nostalgie (onderdeel van Mediahuis) klant kan blijven van reclameregie IP, een dochterbedrijf van RTL België.

Mijlpaal

De personeelsvertegenwoordiging van RTL België heeft het in een mededeling over een “mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf” en feliciteert DPG Media en Rossel met de overname.

“Deze dubbele toenadering tussen Noord en Zuid en tussen verschillende media zou een reële kans kunnen zijn om de positie van RTL België op onze markt te versterken”, zo klinkt het in de mededeling. De personeelsafgevaardigden dringen wel aan op onder meer het behoud van de werkgelegenheid en de bescherming van de onafhankelijkheid van hun programma’s.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.