Parkd – Nelson Dheedene en Olivier De Clercq Nelson Dheedene en Olivier De Clercq, oprichters van Parkd.

Parkd start samenwerking met 4411 om parkeerkosten voor bedrijven te kelderen

Parkd is een parkeeroplossing die op basis van track & trace automatisch exact registreert wanneer je parkeert en weer wegrijdt uit een betalende zone. Parkeerkosten worden zo automatisch verrekend. De scale-up uit het Antwerpse rolt het systeem na een pilootfase nu ook uit voor de B2B-markt in België en gaat daarom een samenwerking aan met 4411, marktleider in betaald mobiel parkeren.

Parkd is al vijf jaar nationaal actief in Nederland. In ons land was Parkd al onder de radar actief in Brussel, Antwerpen en Gent. Nu die pilootfase succesvol achter de rug is, gaat Parkd ook in België voor nationale dekking. Parkd is nu beschikbaar voor professionele gebruikers en werkgevers dankzij de samenwerking met 4411.

De scale-up kon de jongste vijf jaar elk jaar een omzetgroei van 100% noteren in Nederland. Het bedrijf registreerde meer dan 1 miljoen automatische parkeersessies in 2022 en boekt op vandaag meer dan 100.000 automatische parkeertransacties per maand. Het klantenbestand is divers: van éénmansbedrijven zoals een schilder met één bestelwagen tot een installatiebedrijf als Vaillant met meer dan 250 wagens. Enkele bekende klanten zijn Eneco, Rentokil, Woonhaven Antwerpen en Stad Gent.

Vaarwel parkeerboetes

Met de oplossing loopt de kostenbesparing tot 30% op voor bedrijven, zonder daarbij de vermeden parkeerboetes in te rekenen. "Parkd zorgt dat je parkeersessie automatisch start", benadrukt Nelson Dheedene, CFO & Co-Founder Parkd. "Wanneer je wegrijdt, stopt de sessie meteen. Geen gedoe meer met naar een parkeerautomaat zoeken of apps downloaden, smsjes sturen of een sessie vergeten te beëindigen. Met Parkd zeg je vaarwel tegen parkeerboetes,."

De Parkd gebruiker betaalt naast de huidige 4411 kosten een abonnement van 5 euro per maand per voertuig. “Naast onze medewerkers die nu volledig ontzorgd worden en zich kunnen focussen op hun werk, valt ook de maandelijkse parkeerfactuur lager uit", zegt Sébastien Bertrand van Vaillant België. "Niemand kan nog vergeten om een sessie aan of af te melden, dat gebeurt allemaal automatisch. We betalen dus echt alleen voor de tijd die er daadwerkelijk geparkeerd wordt. Daarnaast ontvangen we ook geen parkeerboetes meer. Dat zorgt maandelijks voor een mooie totale besparing.”