Nieuws Antwerpen Pasmannen én pasvrouwen gezocht

Pasmannen én pasvrouwen gezocht

Fotoreportage: 493162 BREAKBULK CARGO HANDLING Repo antwerpse haven Rechteroever., NHS coil-, tubes- en platebehandeling . Straat: xxx Gemeente: Antwerpen

Pasmannen én pasvrouwen gezocht

De haven van Antwerpen doet het goed. De sterke trafiekgroei die de haven de afgelopen maanden kende, vertaalde zich in een bijkomende vraag naar havenarbeid. Daarom gaat CEPA, de private werkgeversorganisatie van de goederenbehandelaars van de haven van Antwerpen en de havenarbeiders, op zoek naar gelegenheidsarbeiders. De zogenaamde ‘pasmannen’ springen tijdens de zomermaanden op de kaaien bij tekorten in. Er is vraag naar ongeveer 100 tot 150 gelegenheidsarbeiders per dag, al hangt dat natuurlijk af van de trafieken en de werkdrukte.

De zomermaanden zijn traditioneel een periode waarin niet altijd alle taken ingevuld kunnen worden met erkende havenarbeiders. Bij officieel vastgestelde tekorten kunnen de havenbedrijven een beroep doen op gelegenheidsarbeiders, tijdelijke werkkrachten die de erkende havenarbeiders ondersteunen tijdens drukke periodes. Om bedrijven in contact te brengen met gelegenheidsarbeiders zoekt CEPA ook dit jaar gemotiveerde mannen en vrouwen die vanaf juni tot september willen inspringen op de kaaien. De pasmannen staan vooral in voor het los- en vastmaken en het registreren van de lading. Dat levert per dag ongeveer 140 euro bruto op, maar bij shiftwerk komen daar supplementen bij. Gelegenheidsarbeiders kunnen zelf aangeven op welke dagen ze beschikbaar zijn.

Deelnemers aan dit initiatief van CEPA moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en onder meer een passend medisch attest en een bewijs van goed gedrag en zeden kunnen voorleggen. Bovendien moeten zij een test afleggen waarin gepeild wordt naar hun kennis van het Nederlands en het besef van de voornaamste veiligheidsrisico’s. Op de website van CEPA is alle informatie terug te vinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.