Nieuws Antwerpen Pastry Solutions uit Brasschaat is ook nationale Starter van het Jaar

Pastry Solutions uit Brasschaat is ook nationale Starter van het Jaar

Pastry Solutions uit Brasschaat is ook nationale Starter van het Jaar

BRASSCHAAT – Uit een preselectie van vijf provinciale laureaten verkoos de jury van de Unizo-wedstrijd Starter van het Jaar Pastry Solutions uit Brasschaat tot nationale winnaar. Zaakvoerders Jens Van Bouwel en Serge Lamoral ontvingen de award uit handen van Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, samen met een bedrag van 1.000 euro.

Pastry Solutions, of kortweg PASSO, werd in 2019 opgericht door collega-patissiers Serge Lamoral en Jens Van Bouwel. Voor Serge was dat meteen ook de eerste stap in de ondernemerswereld. Het jonge bedrijf biedt kant-en-klare basissen en binnenkanten voor taarten en gebak, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ambachtelijke bereidingswijze en met een constante aandacht voor kwaliteitsvolle ingrediënten.

Het bedrijf werd vorige week nog uitgeroepen tot Starter van het Jaar 2019 in de provincie Antwerpen. Nu krijgt het die titel ook op Vlaams niveau.

“Het verhaal van van Pastry Solutions is een mooi voorbeeld van een creatieve innovatie in een traditioneel ambachtelijke sector die onder druk staat”, verduidelijkt Unizo-topman Danny Van Assche de keuze van de jury.

In 2018 waren er in Vlaanderen 169 starters met een ambachtelijke (warme) bakkerij, tegenover 147 schrappingen, wat neerkomt op een nettogroei van 22 eenheden (+0,9% op een totaal van 2529 warme bakkerijen). Daarmee is 2018 een uitzondering op de regel waarbij het aantal warme bakkerijen al sinds 2008 jaar na jaar daalt. In 2008 waren er nog 3.084 warme bakkerijen in Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.