Foto: rr Foto: rr

Patisserie Manus opent ijssalon op Bredabaan

In een nieuw aangekocht pand naast Patisserie Manus kunnen klanten nu ook terecht voor huisbereid room- en sorbetijs, gedraaid volgens authentieke Italiaanse recepten.

“Om onze productie te kunnen uitbreiden was het nodig om uit te breiden. Een tijdje geleden kregen we de kans om het aanpalende winkelpand op de Bredabaan te kopen. Zo kregen we niet alleen een grotere werkruimte voor de chocolatiers, maar het was er groot genoeg om ook een broodautomaat en ijstoonbank te installeren. Die is net op tijd klaar om onze klanten nog een hele zomer lang te laten genieten van ons ijs. Dagelijks is er keuze uit acht verschillende smaken roomijs en zes sorbetsmaken”, zegt Emelie Janssens van Patisserie Manus.

Foto: rr
Foto: rr

Italiaans ijs

Dat Manus opteert om Italiaans ijs aan te bieden is niet zo verwonderlijk. Emelie Janssens: “Veel mensen koppelen ijs vrijwel onmiddellijk aan Italië, de bakermat van al het koude lekkers. Om er zeker van te zijn dat we topkwaliteit kunnen aanbieden, deden we een beroep op Italiaanse specialisten, die we uit Italië lieten overvliegen. Samen met onze chocolatiers en patissiers werd er overlegd om ons ijs naar een hoger Italiaans niveau te tillen. Het resultaat brengt een stukje Italië naar Brasschaat”, verzekert Emelie Janssens.