Pauwels Mayonaise Foto: Pauwels

Pauwels Mayonaise als lekkerste getest door Belgische consumenten

De mayonaise van Pauwels werd door 69% van de Belgische consumenten verkozen tot de lekkerste in tegenstelling tot andere A-merken. Het onderzoek werd uitgevoerd door VG Sensory, een Belgisch onderzoeksbedrijf in sensorische wetenschappen.

Pauwels Sauzen is een Belgische producent van mayonaise en speciaalsauzen en behoort tot de grotere sauzenfabrikanten van Europa. Pauwels lanceerde haar sauzen in juni 2021 in de supermarkt. Het merk produceert huismerken voor internationale winkelketens, verschillende A-merken (Co-Packing) en eigen Pauwels Sauzen in de horeca en retail. Pauwels heeft fabrieken in Ranst en Herent.

De mayonaise van het merk heeft de smaaktesten met verve doorstaan als de lekkerste. De mayonaise met ei en de citroenmayonaise met limoen werden getest door een consumentenpanel van 150 Belgische consumenten uit Vlaanderen en Wallonië. De mayonaise werd geproefd naast andere A-merken die samen 80% van de markt vertegenwoordigen. De sauzen werden geproefd met frietjes.

Tot slot werd er een vragenlijst ingevuld. Vooral de maak en gepaste dikte werden bevraagd. Gemiddeld kiest 69% van de proevers voor de smaak van Pauwels Mayonaise boven andere A-merken. Qua smaak gaat de voorkeur uit naar de citroenmayonaise van Pauwels in vergelijking met de andere A-merken voor gemiddeld 65% van de consumenten.