Nieuws Antwerpen Pawshake is geen puppie meer

Pawshake is geen puppie meer

Pawshake is geen puppie meer

Pawshake stichters, Dries Coucke en Tanguy Peers

Pawshake stichters, Dries Coucke en Tanguy Peers

De Belgische activiteiten van online dierenoppasdienst Pawshake groeien sterk. De laatste twaalf maanden is de omzet in ons land nogmaals verdubbeld en er zijn nu al meer dan duizend ‘pet sitters’ actief in België. Ook in Antwerpen kun je nagaan of er een betrouwbare dierenoppas in de buurt te vinden is.
Op de website of de mobiele app kunnen huisdiereigenaars andere dierenfanaten boeken die oppasdiensten aanbieden en een review achterlaten. Bij slechte ervaringen kan Pawshake beslissen om de profielen te verwijderen.

De idee ontstond in 2009 toen medeoprichter Dries Coucke geconfronteerd werd met opvang zoeken voor de hond van zijn zieke vader. Hij wist dat er andere dierenvrienden moesten zijn die graag tijdelijk voor Ibeau konden zorgen. De moeilijkheid was alleen om die te vinden.
Drie jaar geleden introduceerden Dries Coucke en Tanguy Peers, voordien eBay-collega’s en ervaren internetondernemers met een passie voor technologie, de start-up Pawshake met hoofdkantoor in California, die mensen en in dit geval ook dieren dichter bij elkaar brengt.

Het is een bekend gegeven dat huisdiereigenaars elk jaar meer geld uitgeven voor het welzijn van hun huisdier. Opvang past in dat plaatje. ”Er zijn ruim 1 miljoen honden en bijna 2 miljoen katten in ons land”, zegt medeoprichter Tanguy Peers. “8 op 10 huisdiereigenaars heeft soms moeite een dierenoppas te vinden en 63% van de Belgische baasjes is zelfs bereid zijn zomervakantie te annuleren als er geen oplossing is.”

Pawshake is momenteel actief in 18 landen. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat daar Scandinavië en Japan bijkomen. “We hebben Pawshake initieel in Belgie gelanceerd omdat het een goede testmarkt was om later de rest van de wereld te veroveren. Zonder de constante steun, inzet en feedback van betrouwbare pet sitters en baasjes zou de Pawshake community onmogelijk succesvol geworden zijn”, vertelt Tanguy.
De zomerperiode is hoogconjunctuur voor Pawshake. Baasjes kunnen nu met een gerust hart op reis vertrekken en weten dat hun trouwe viervoeter in goede handen is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.